Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Квіти, які не слід вирощувати у дитячих кімнатах

Квіти, які не слід вирощувати у дитячих кімнатах

Всі ми любимо кімнатні рослини, бо вони прикрашають наше житло. Більшість дуже корисні для організму людини. Вони здатні очищувати повітря, вбирати пил та токсичні речовини, освіжати. Але далеко не всю живу рослинність можна тримати у себе в дома. А коли у вас є діти, то слід обережно ставитися до їх вибору. Дітлахи більш уразливі: те що є нормальним для дорослого, шкідливо для дітей.

Чи потрібна рослинність в кімнаті дитини

Обійтися взагалі без рослин у дитячій – не вихід, тому що є багато плюсів. Вони позитивно впливають на психіку дитини, покращують настрій, заспокоюють. Живі організми створюють вдома атмосферу затишку, як часточка природи. Особливо, коли за вікном зима, а в хатині розпустився якийсь пуп’янок. А ще, за допомогою рослинності малюк краще розвивається, пізнає світ навколо. А деколи й сама малеча зацікавлено доглядає за нею. Тож з’ясуймо, які живі красуні не слід розводити в кімнаті маляти. Аби уберегти своє дитинча від небажаних проблем.

Не рекомендовано в дитячому приміщенні

Перше місце займають всі види колючих кактусів. В першу чергу, це небезпечно для дитини, гострими та маленькими голками дитина може завдати собі шкоди. Та і сам вигляд кактусів навряд чи сподобається вашому чаду.

Серед токсичних можна виділити: діфенбахію, аглаонему, олеандр, плющ. Такі квіти, взагалі не потрібно ставити поруч із дитиною. Сік та стебла мають багато отруйних речовин, можуть стати причиною різних проблем зі здоров’ям.

Вирощування лілій в домашніх умовах також не рекомендується. Тому що ці рослини мають стійкий аромат, який може спричинити головний біль, запаморочення та навіть алергію. Так, лілії надзвичайно красиві і якщо не можете обійтись без них, то поставте на кухні, де дитинча знаходиться менше.

Примула, пеларгонія, алокація спричиняють алергічні реакції. А якщо, у вашої кровиночки вже є на щось алергія, то краще їх не розводити зовсім. В наш час заробити алергію не важко, а позбавитися потім буває неможливо.

Обирати букети на свята також потрібно ретельно. Добре оглядайте складові букету, чи немає там чогось отруйного. Буде краще, якщо композиція буде складатися з декількох видів квітів та без різкого запаху.

Біля немовляти до шести місяців зовсім не має бути кімнатних насаджень. Імунітет ще слабкий, швидко реагує на все, не варто його випробовувати. Коли маєте дітей до трьох років, то слідкуйте, щоб не було живих рослин на підлозі, всі горщики піднімайте або ставте на підвіконня.

На останок хочеться сказати, що рослинність необхідна в дитячій, треба лише її правильно обрати. Діти – це наше продовження, їх має оточувати любов і все корисне. Поставте пару корисних рослин, і нехай ваша дитина зростає вам на радість.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас