Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Каляка-Маляка

Дитяча казка: Каляка-Маляка
 

Першокласник Максим ніяк не міг навчитися красиво писати. Начебто, і старався, літери виводив, а вони все одно в нього виходили кривенькі, одна більше за іншу. Максиму швидко набридло боротися з цими літерами. Він навіть вже не любив цілу абетку. «Не хочу я більше вчитися акуратно писати. І так зійде», - казав хлопчик.

Якось, повернувшись зі школи, Максим відкрив свій зошит та не зміг прочитати в ньому жодного слова. Одні літери вишикувалися у довгий паркан, інші літери склеїлися та стали схожими на дивні візерунки, а треті розбіглися поодинці по всьому аркушу.

- Та ну! Хіба я так некрасиво написав? – вголос здивувався Максим. - Як тут зрозуміти, що я писав в класі? Як тепер зошит показати батькам та вчительці? Наче хтось взяв та змішав всі слова та літери у цьому зошити!

- Не хтось, а я! – почувся тоненький голосок з Максимового зошиту. – Я зошитова фея Каляка-Маляка.

- А що ти робиш у моєму зошиті? – запитав Максим.

Фея Каляка-Маляка розповіла, що вона дуже любить кривенькі й некрасиві літери. Якщо такі з’являються в чиємусь зошиті, фея прилітає туди, щоб з ними погратися. Наприклад, будує з них паркани, плете візерунки чи розсипає по аркушу, наче сніжинки.

- З кривеньких літер виходять кривенькі та незрозумілі слова, які неприємно та важко читати. А ось гратися з ними цікаво – вони так схожі на каляки-маляки, - пояснила зошитова фея. – І чим довше я граюся з такими літерами, тим важче потім дівчаткам та хлопчикам навчитися красиво писати.

- Так що ж, тепер ніхто не зрозуміє, що я пишу? Навіть я сам? – здивувався Максим. – Що ж робити?

Хлопчик пояснив феї Каляці-Маляці, що і хотів би гарно писати, але в нього не виходить. А він вже не маленький, щоб в його зошиті красувалися малюнки замість слів!

- Є у мене для тебе порада, - сказала фея. – Уяви, що твої літери – це маленькі пташки, яких треба акуратно посадити на жердинку, один за одним. А жердинка – це лінійка в зошиті. Робити це треба, не поспішаючи. Якщо твої літери-пташки вийшли однакового розміру, сидять поруч один з одним на лінійці-жердинці – то вони задоволені і щасливі. Якщо якась пташка надто маленька, чи, навпаки, завелика, а ще й сидить на жердинці лише на одній ніжці, то вона почуває себе погано. Але не треба засмучуватись, а наступного разу намагатися посадити її рівно та зробити розміром з інших пташок.

Максим дослухався до поради феї Каляки-Маляки та того ж дня спробував красиво та рівно розсадити у зошиті літери-пташки. І в нього це вийшло! З кожним разом слова ставали все красивішими. Їх було легко та приємно читати. З того часу фея Каляка-Маляка більше не з’являлася в Максимовому зошиті.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Надзвичайний Жако

Одного дня у міському парку з’явився дивний птах. Сірий, але не голуб. З великим дзьобом, та не ворон. З червоним хвостом, однак не півень.

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.