Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Чи тепло тобі, крихітка? Або як одягнути малюка взимку: для прогулянки, коляски та автокрісла

Чи тепло тобі, крихітка? Або як одягнути малюка взимку: для прогулянки, коляски та автокрісла
 

Перші морози не змусили на себе чекати, а скоро почнеться справжня зима з її вітрами, снігом та іншими погодними «сюрпризами». Звичайно ж, всі батьки хочуть захистити своїх малюків від перемерзання в сезон холодів. Але і тут дуже важливо не перестаратися. По-перше, від перегріву захворіти набагато простіше. По-друге, ви повинні враховувати і безпеку дитини в автокріслі і колясці, коли на ньому весь цей одяг. Отже, про все по порядку...

Як правильно одягати маленьких дітей взимку

Перше і найважливіше правило – багатошаровість. Між шарами одягу затримується повітря, яке, власне, і дарує відчуття тепла (а не одяг).

- Ще одне важливе правило, яке ви напевно знаєте – одягати на малюка на один шар одягу більше, ніж ви одягаєте самі для такої ж самої погоди.

- Зимова шапочка крихітки повинна прикривати вушка, бути теплою і легкою.

- Зимовий верхній одяг маленької дитини в будь-якому випадку повинен мати капюшон. Але переконайтеся, що з нього і коміра не звисають ніякі шнурки, які можуть заплутатися навколо шиї малюка.

- Рукавиці для малюка краще, ніж перчатки, так як вони утримують більше повітря всередині навколо пальчиків, краще зігріваючи їх. При цьому текстильні рукавиці підійдуть краще, ніж в'язані.

- Куди б ви не прямували, завжди беріть з собою одну-дві ковдри.

- Якщо малюкові стає жарко, розстебніть (або зніміть) один шар одягу.

- Якщо дитина «намокла», відразу ж змініть мокру одежу на суху.

Безпека малюка в автокріслі взимку

Об'ємний одяг, включаючи курточки, комбінезони та пишні зимові конверти, можуть стискатися під час аварії і збільшувати ризик травмування. Все тому що з таким об'ємним одягом важко достатньо щільно закріпити ремені безпеки. Тому, збираючись їхати в машині, завжди одягайте дитину в тонкі шари одягу, а верхнім одягом або ковдрою накривайте її зверху, вже пристебнуту до автокрісла.

Безпека дитини в колясці

Ковдри, покривала і пледи збільшують ризик СРДС, тому їх краще не класти туди, де спить малюк. Для коляски краще вибрати конверт, теплий комбінезон або дитячий спальний мішок.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас