Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як змусити дитину сидіти спокійно під час лікування небулайзером

Як змусити дитину сидіти спокійно під час лікування небулайзером
 

Небулайзер давно став маст-хевом багатьох матусь. Але, не дивлячись на їхню ефективність, маленьким дітям такі інгалятори подобаються нечасто. А часом змусити малюка сидіти тихо протягом цих 10-15 хвилин просто неможливо! Як же зробити інгаляції з небулайзером менш неприємними для дитини?

Як змусити дитину лікуватися небулайзером

• Почнемо з того, що сам медичний прилад може лякати малюка. Тому для дитини краще вибирайте моделі з відповідним дитячим дизайном.

• Також, щоб дитина не так лякалася небулайзера і пари, яку він випускає, починаючи працювати, включайте його до того, як одягнете на малюка маску. Таким чином, не буде страшної несподіванки, коли почне надходити пара.

• При можливості купіть один з найбільш сучасних небулайзерів, так як на доставку ліків їм вистачає 5-6 хвилин, а не 10-15, як застарілим моделям.

• Дозвольте чаду тримати маску самостійно. Багато дітей через це поводяться набагато спокійніше під час інгаляцій, так як у них з'являється відчуття контролю над тим, що відбувається.

• Спробуйте робити інгаляції, коли дитина сонна – вранці відразу ж спросоння або ввечері перед сном. Відчуваючи себе мляво, малюк не буде так сильно опиратися.

• Також швидше змиритися з лікуванням допоможе рутина. Тому намагайтеся робити інгаляції кожен день в один і той самий час.

• Відволічіть увагу дитини: почитайте їй книжку, дозвольте в цей час дивитися улюблений мультик, грати з пазлом або пластиліном і т.д. Так інгаляції будуть не такими нудними.

• Перетворіть нудні процедури на гру. В ігровій формі діти лікуються набагато охочіше. Що можна придумати? Дайте другу маску для улюбленої іграшки малюка, щоб вони лікувалися разом, або одягніть її на себе. Або ж скажіть дитині, що вона як дракон, що дихає димом. Проявіть фантазію.

• А взагалі, просто залишайтеся позитивними: не сваріться з дитиною і не реагуйте на лікування так, ніби це щось неприємне. Адже саме по вашій реакції на процедуру малюк буде судити про неї.

Ці прості поради допоможуть вашому малюкові відчувати себе максимально комфортно під час процедур з небулайзером, а вам – заощадити купу сил, часу і нервів.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас