Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Модний інтер´єр у білому кольорі: як вибрати правильний білий

Модний інтер´єр у білому кольорі: як вибрати правильний білий
 

Класичні і чисті, інтер'єри в білому кольорі неймовірно популярні вже дуже багато років. І плануючи капітальний ремонт, багато людей роздумують про те, щоб оформити своє житло в білих відтінках – просто і зі смаком. Насправді ж цей вибір на користь простоти не такий вже простий, як здається. Як мінімум, вам потрібно вибрати правильний білий для свого інтер'єру.

«Чому вибрати білий відтінок так складно?» - скажете ви. Адже можна звернутися в один з великих будівельних магазинів і вже точно вибрати щось із запропонованих фарб. Насправді ж вся складність в тому, що кімната повинна виглядати чистою і легкою, але не холодною; затишною, а не такиою, як палата в лікарні.

Чи дійсно вам підійде білий інтер'єр?

Якщо ви хочете, щоб обстановка в будинку була світлою і теплою, можливо, білий – як раз не те, що вам потрібно. В цьому випадку є чимало світлих відтінків, які підійдуть набагато краще.

Як білий буде взаємодіяти зі світлом?

Освітлення, звичайно ж, буде взаємодіяти з кольором ваших стін. Біла фарба відбиває і розсіює світло рівномірно у всіх напрямках, ось чому білі інтер'єри такі світлі. Але врахуйте, що деякі відтінки білого, взаємодіючи зі світлом, можуть бути дуже яскравими. Тобто, якщо ви оформлюєте кімнату, в якій багато природного світла, вибирайте більш приглушені відтінки білого. Загалом, головне правило – обраний відтінок білого повинен збалансувати світло в приміщенні. І вибирати його доведеться, швидше за все, методом проб і помилок. Пофарбуйте одну стіну в кімнаті обраним білим, і подивіться, як колір проявлятиме себе вранці, в обід і ввечері (а також вночі при штучному освітленні).

Які ще матеріали будуть присутні у вашому інтер'єрі?

Білий також відображає і інші кольори. Тому вам потрібно подумати про те, які ще матеріали будуть присутні в інтер'єрі – підлога, стеля, меблі і т.д. Наприклад, з темною і світлою підлогою білі стіни будуть «вести себе» по-різному. Так, насичені кольори додадуть глибини і текстури, на відміну від дуже світлих, які можуть зробити кімнату «стерильної».

Якою буде текстура стін?

Оздоблення на стінах також вплине на сприйняття білого кольору. На гладких стінах світло буде грати сильніше, тому, чим гладкіша поверхня стін, тим більш приглушені відтінки варто вибирати, і навпаки.

Чи звертали ви увагу?..

Якщо ви уважно подивитеся на інші білі інтер'єри, то вже зробите половину роботи. Подивіться, що вам подобається, які відтінки білого, які текстури використовуються, з якими матеріалами поєднуються? Так вам буде простіше зрозуміти, який саме білий потрібен вам.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас