Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вибираємо одяг для вагітності: практичні поради

Вибираємо одяг для вагітності: практичні поради
 

Під час вагітності вам зовсім не обов'язково повністю оновлювати гардероб, хоча і не всі ваші старі речі підійдуть для вагітності. З огляду на те, як будуть змінюватися ваші потреби протягом виношування малюка, і знаючи, які речі будуть вам необхідні, ви зможете скласти грамотний «вагітний гардероб». І ми вам в цьому допоможемо!

Одяг для майбутньої мами: практичні поради

Які фактори варто врахувати

Розмір. Багато речей для вагітних позначаються тими ж розмірами, що і звичайний одяг. Але не думайте, що ваш розмір залишиться колишнім. Багато жінок набирають вагу під час вагітності і, відповідно, носять одяг більшого розміру.

Тканина. Вибирайте одяг з м'яких, дихаючих, натуральних матеріалів, як бавовна.

Фасон. На кожен день найбільш зручним варіантом стануть сети з легінсів для вагітних, майок і футболок. У прохолодну ж погоду образ можна доповнити затишним кардиганом.

Додаткові зручності

Шнуровка і деталі, регульовані по довжині. Регульовані лямки, пояси і шнурівки дадуть можливість одягу рости разом з вашим животиком (і бюстом).

Подовжені фасони. Подовжені топи, светри та туніки, а також сукні нижче колін і в підлогу будуть виглядати найбільш доречно в вашому положенні і завжди прикриють зростаючий животик.

Завищена талія. Завищена талія, іноді навіть прямо під грудьми – найбільш вдалий і зручний фасон для майбутніх мам.

Збірки та рюші. Завдяки цим, здавалося б, декоративним елементам, топи будуть ідеально сидіти по фігурі в будь-який період вагітності, а також не будуть сковувати рухів.

Кольори та візерунки. Віддавайте перевагу однотонному одягу або дрібним ніжним узорам – так ви будете виглядати стрункіше.

Спеціальний одяг для вагітних

Сукні: Допоможуть почуватися максимально жіночною і вдало приховають животик. Сарафанчики, сукні до підлоги, в'язані сукні – вибирайте те, що вам до душі. Але саме сукня не раз врятує вас, коли ви не будете знати, що одягти.

Штани: Вибираючи джинси, легінси або шорти під час вагітності, основну увагу приділяйте комфорту. Ідеальним вибором стануть штани з резинкою на талії – еластичні і без незручних застібок, такі моделі будуть максимально зручними. Також в якості альтернативи вам можуть підійти і прості штани із заниженою талією.

Топи: Від светрів до ділових блуз, топи, зшиті спеціально для вагітних – маст-хев гардеробу кожної майбутньої мами.

Бюстгальтери: повинні бути зручними і практичними. При виборі ліфа для вагітності або годування зверніть увагу на міцність бретелей, наявність застібок для годування, м’якість матеріалу білизни і можливість регулювати її розмір.

Купальники: Зараз вам найкраще підійдуть роздільні моделі, адже цільні купальники не будуть сидіти ідеально на вашому животику. Якщо ж ви хочете чогось більш закритого, зверніть увагу на купальники танкіні з маєчки та плавок.

Верхній одяг: Якщо вам доведеться ходити з великим животиком в сезон холодів, обов'язково витратьтеся на курточку або пальто для вагітних. Звичайний верхній одяг навряд чи зійдеться на вас, а те ж саме, але більшого розміру не буде зручним (та й виглядатиме не найпривабливішим чином).

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас