Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Випадання волосся у новонародженого – чи це нормально?

Випадання волосся у новонародженого – чи це нормально?
 

Це нормально, якщо у малюка починає випадати волосся через декілька тижнів або місяців. Деякі діти народжуються з густою шевелюрою на голові, але через пару місяців стають зовсім лисенькими. Вважається, що у новонароджених випадає волосся через гормональні зміни: гормональний рівень малюка набагато вищий, коли він в маминій утробі, тому і волосся в цей час росте краще.

Також багато немовлят труться головою, через що з'являються лисини в тих чи інших місцях. Також сон і лежання в одному і тому ж положенні може сприяти стиранню волосків на певних ділянках голови.

Волоссячко малюка може випадати дуже нерівномірно, через що деякий час малюк буде виглядати дійсно кумедно: місцями волосся може бути густим і міцним, а місцями його може не бути зовсім. Згодом ріст волосся у дитини стане рівномірним.

Чи зміниться колір волосся у малюка?

У багатьох з нас колір волосся не такий, як був при народженні. Іноді колір волосся змінюється незабаром після народження, а іноді – поступово і протягом декількох років. Деякі батьки навіть помічають, що коли у малюка випадає волосся, нове відростає вже іншого кольору. Часто з віком волосся темніє, і навіть самі світловолосі немовлята можуть вирости яскраво вираженими брюнетами.

Чи можна з цим щось зробити?

На жаль, ви нічого не можете зробити, щоб зупинити випадіння волосся у немовляти. Але і панікувати не варто, адже волоссячко відросте знову.

А що, якщо малюк лисий?

Немовлята дуже часто бувають лисими, тому турбуватися не варто. Якщо ви подивитеся з близька на шкіру голови дитини, ви помітите маленькі волосинки. Ви повинні розуміти, що всі діти розвиваються по-різному, і їхня шевелюра – не виняток.

Якщо ж дитина залишається лисою до двох рочків, це може говорити про проблеми з харчуванням і інші проблеми зі здоров'ям – у цьому випадку зверніться до педіатра. Те ж саме варто зробити, якщо ви спостерігаєте зміни шкіри голови малюка – вона червона, подразнена, свербить і т.д.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас