Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як вибрати чоловічий наручний годинник правильного розміру?

Як вибрати чоловічий наручний годинник правильного розміру?
 

Ви напевно не раз бачили, як навіть найстильніші годинники виглядають безглуздо на чоловікові. Здавалося б, що тут може не підійти? А вся справа в тому, що наручний годинник потрібно вибирати не тільки за дизайном і функціональністю, а й за розміром кисті. Про те, як це робиться, ми і розповімо далі.

Розмір кисті і пропорції

Тут правило просте – чим більша у вас кисть, тим крупнішим може бути ваш годинник.
Вибираючи розмір годинника, зверніть увагу на наступні нюанси:

- діаметр корпусу годинника;
- товщину корпуса;
- ширину ремінця;
- матеріал ремінця годинника.

Діаметр корпусу годинника

Діаметр корпусу наручного годинника в найбільшою мірою визначає його розмір. Відразу хочеться сказати, що все, що більше 46 мм – це занадто і підходить тільки для особливих випадків і яскравих образів. А ось моделі менше 38 мм швидше нагадають жіночі та виглядатимуть, як прикраса. Який же розмір потрібен саме вам?

Для початку виміряйте кисть. Якщо її обхват 15-18 см, значить, вам підійдуть маленькі або середні годинники з діаметром корпусу 38-42 мм. Якщо обхват вашої кисті 18-21 см, на ній більш пропорційно виглядатиме годинник побільше – з діаметром корпусу 44-46 мм.

Товщина корпусу годинника

Найчастіше товщина корпусу годинника безпосередньо залежить від його розміру. Раніше, коли більшість годинників були механічними, тонкий корпус вважався ознакою високої якості, але зараз це вже не актуально. А головне правило – товщина корпусу наручного годинника збільшується з його розміром. Тому тут, вибравши правильний розмір, ви не прогадаєте.

Як правило, у годинників з корпусом 38-42 мм його товщина складає близько 7 мм. У більших моделей вона доходить до 9 мм.

Ширина ремінця годинника

Як правило, у добре продуманих годинників ширина ремінця збалансована і становить близько половини діаметра корпусу. Тобто, якщо ви носите 40-мм модель, ширина ремінця має бути близько 20 мм. Залежно від свого стилю і переваг, ви можете вибирати годинник і з більш широким ремінцем, але вузький ремінець на великий кисті виглядатиме безглуздо.

Матеріал ремінця годинника

Шкіряні ремінці, як правило, виглядають акуратніше і елегантніше. Металеві, навіть такої ж ширини, завжди будуть виглядати ширше і мужніше. А резинові та пластмасові, як на спортивних годинниках, виглядають досить грубо і рідко підходять під маленьку кисть.

Але, знову ж таки, все буде багато в чому залежати від ваших особистих смаків і індивідуального стилю. Скористайтеся нашими порадами, як підказками, але виберіть те, що сподобається саме вам!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас