Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вибираємо робот-пилосос: 7 речей, які варто врахувати перед покупкою

Вибираємо робот-пилосос: 7 речей, які варто врахувати перед покупкою
 

Ви напевно не раз чули про таке сучасне диво техніки, як робот-пилосос. Замість того щоб тягати звичайний пилосос по всьому будинку, ви можете доручити прибирання цьому розумному і самостійному помічникові, а самі – займатися в цей час своїми справами або відпочивати.

Але сьогодні роботи-пилососи продаються з різними функціями і за різними цінами, чим, власне, і ускладнюється вибір. Що краще купити – щось базове і дешевше, оптимальне, як пилососи ECOVACS, або ж витратитися на ультрасучасну модель з купою примочок? Щоб полегшити вам цю задачу, далі ми поговоримо про те, на що саме варто звернути увагу при покупці розумного пилососа.

#1: Чому вам потрібен робот пилосос?

Не всім потрібен робот пилосос. Правда в тому, що звичайні пилососи працюють ефективніше за роботів, які можуть застрягти на певних ділянках, оснащені досить маленьким контейнером для сміття і втягують пил слабкіше. Але в деяких випадках вони дійсно пилососять краще за традиційні моделі. Крім того, це зручно, що розумний пилосос робить прибирання самостійно, а ви можете витратити цей час на щось іще.

#2: Наскільки великий ваш будинок?

Якщо ви вирішили, що робот-пилосос вам потрібен, при його виборі ви повинні враховувати площу свого житла. А все тому, що деякі роботи-пилососи призначені тільки для квартир – вони оснащені не дуже ємними батареями і не зможуть прибрати велику площу від однієї зарядки. Інші ж зможуть пропилососити і цілий будинок, але коштуватимуть, відповідно, дорожче. Крім цього вам потрібно врахувати і розмір самого робота, адже моделі, висотою більше 10-15 см, не зможуть забратися під меблі.

#3: Чи є у вас килими?

Більшість роботів-пилососів призначені для чищення і твердої підлоги, і килимів. Але різниця все ж таки є. Віддайте перевагу моделям, здатним розпізнавати різні поверхні і перемикатися в залежності від цього на потрібні режими. А деякі з них можна ще і самостійно перемикати для максимально ефективної чистки килимів.

#4: З якою метою ви купуєте робот-пилосос?

Ви повинні подумати, навіщо ви купуєте робот-пилосос. Якщо ви хочете, щоб він робив легке прибирання кожен день, а час від часу ви все одно самі будете ретельно пилососити, то краще вибрати дешевшу модель. Якщо ж ви хочете доручити роботу прибирання підлоги повністю, купіть якісну і потужну дорогу модель. Також врахуйте, що дорожчі пилососи оснащуються різними аксесуарами – чи будете ви ними користуватися? Якщо ні, то можете добре заощадити.

#5: Чи є у вас домашні тварини?

Одна з головних переваг роботів-пилососів – це їхня здатність прибирати шерсть тварин. Просто переконайтеся, що обрана вами модель на це здатна. А якщо у вас в будинку є алергіки, можна також витратитися сильніше, але купити розумний пилосос з HEPA фільтром, який мінімізує кількість алергенів в повітрі. Але враховуйте, що шерсть тварин може забиватися в пилососах і їхніх фільтрах, тому частіше перевіряйте свого робота-помічника.

#6: Програмовані моделі можуть бути дійсно корисними

Ще одна чудова здатність деяких роботів-пилососів – це можливість їх програмування на певний графік прибирання. Таким чином, вам навіть не потрібно буде включати свого розумного помічника. Він може прибиратися, поки вас немає вдома. Ще одна корисна функція – дистанційне керування, завдяки якій ви зможете направляти робота, куди потрібно (а ще таким чином дуже весело грати з домашніми вихованцями). А деякі моделі навіть можуть управлятися через додаток в смартфоні, але коштують вони, звичайно, дорожче.

#7: Що ви отримаєте за свої гроші?

Від обраної моделі ви можете чекати всього, що написано в описі. І, як правило, у випадку з роботами-пилососами, чим більше ви платите, тим більше функцій отримуєте. А корисні вони чи ні, це вже вирішувати тільки вам.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас