Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Гелеві лаки чи шелак: 5 речей, які ви маєте знати

Гелеві лаки чи шелак: 5 речей, які ви маєте знати
 

А ви знаєте різницю між гелевим лаком і шелаком? Скоріш за все ні. Але ви така не одна, адже після появи цих суперстійких лаків всі ми звикли називати їх або так, або так, вважаючи, що це – одне і те ж саме. Різниця між ними дійсно невелика: для нанесення обох покриттів необхідно користуатися УФ-лампою, закріплювачем і праймером. Та все ж відмінності у них є, і про головні з них ми розповімо вам в цій статті.

Гелевий лак тримається довше

Гель-лак – це «гелевий лак» - комбінація лаку для нігтів і гелю, за допомогою якого робиться нарощування. Грубо кажучи, це пігментований гель, який наноситься тонким шаром і виглядає, як лак, але носиться, як гелеве нарощування (що особливо добре для тих, у кого слабкі нігті). Та все ж гель-лак товщий, ніж шелак, проте і носиться він близько трьох тижнів.

Одному потрібне полірування нігтьової пластини, іншому – ні

Обидва покриття наносяться протягом 30-45 хвилин, та все ж є різниця в їх нанесенні і знятті. Так, шелак не вимагає полірування нігтьової пластини перед нанесенням або для його зняття, на відміну від гелевих лаків. Це, безумовно, корисніше для нігтів. Тому, якщо ви не хочете обробляти пилочкою поверхню нігтів (щоб вони не стоншувалися), зробіть вибір на користь шелаку. Гелевий же манікюр рекомендується жінкам зі слабкими нігтями, так як це покриття незворушне і саме по собі набагато міцніше. Але для нього необхідно ретельно обробляти нігтьову пластину. І тим, хто робить такий манікюр на регулярній основі, варто придбати на https://master-new.com.ua/ манікюрну витяжку.

Шелак легше знімається

Слово «шелак», з тих пір як з'явилися гель-лаки, стало вже загальною назвою. Це геніальне покриття, що складається з гелю і лаку, але його формула відрізняється від гелевих лаків. Завдяки цьому шелак лягає тонше і виглядає, як звичайний лак, але сушиться також в ультрафіолетовій лампі. Однак за рахунок того, що шелак наноситься тоншим шаром, тримається він усього до двох тижнів, зате знімається буквально за кілька хвилин!

 

Гелеві лаки краще захищають нігті

Те, що зняти гелевий лак не так просто – не обов'язково треба вважати його недоліком. Так, таке покриття наносити і знімати краще у кваліфікованого майстра, але саме завдяки такій міцності воно відмінно захищає слабкі нігті. Завдяки тому, що нігтьова пластина полірується перед його нанесенням, гелевий лак як би проникає в її поверхню і тримається дуже і дуже міцно. Він діє, як щит, захищаючи від впливу різних речовин і механічних пошкоджень. Ані від того, ані від іншого нігтям відпочивати не потрібно Ви напевно чули про те, що потрібно робити перерви, щоб давати нігтям «відпочити» від постійного нанесення таких покриттів, як гелевий лак або шелак. Насправді це лише міф. За умови, що ваш майстер (або ви самі) все робить правильно – нанесення і зняття покриття, догляд і живлення нігтів і шкіри навколо них – ви можете носити і той, і інший лак постійно.

Також ви могли чути суперечки про те, наскільки безпечно піддавати руки постійному впливу випромінювання від ультрафіолетової лампи. Сучасні дослідження показали, що ці лампи абсолютно безпечні, а цілий день, проведений під їхнім світлом, прирівнюється лише до двох хвилин під відкритим сонцем. Якщо ви все ж таки переживаєте, користуйтеся сучасними LED UV лампами, які сушать гелеві лаки і шелак ще швидше.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас