Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Чому варто користуватися окремим рушником для обличчя?

Чому варто користуватися окремим рушником для обличчя?
 

Витирати одним рушником і обличчя, і тіло – це те, що всі ми колись робили, а деякі продовжують і зараз. Тим не менш, ви напевно чули про те, що обличчя потрібно витирати окремим рушником. Чому ж?

Сучасні експерти рекомендують витирати обличчя окремим рушником, особливо якщо ви схильні до акне і всіляких висипань. Справа в тому, наша шкіра обличчя дуже ніжна і чутлива, і ніякі жири з тіла і волосся не повинні потрапляти на неї.

Крім того, бактерії на нашому тілі – руках, ногах, плечах – мають свою певну специфіку. І якщо ви користуєтеся одним рушником, всі ці бактерії, віруси і грибок, можуть перенестися з тіла на обличчя. Тому рушники для обличчя – просто маст-хев, якщо ви дбаєте про красу і здоров'я своєї шкіри. Адже правильний догляд за нею починається саме з цієї, здавалося б, дрібниці.

І це вже не кажучи про те, що далеко не всі замінюють свої рушники так часто, як це необхідно. Навіть незважаючи на те, що ви – чисті, коли виходите з ванни або душу, і витираєте рушником тільки зайву вологу, на деяких ділянках шкіри все ж можуть залишатися бактерії або природний жир. За тиждень все це накопичується в вашому ванному рушнику і, звичайно ж, переноситься на шкіру обличчя.

Ну і, крім усього іншого – чи дійсно ви хочете витирати обличчя рушником, яким щойно витирали свої найінтимніші місця? Просто подумайте про це.

«Добре, так скільки це потрібно прання і рушників?», - скажете ви. Насправді, вам просто потрібно по одному рушнику для обличчя, рук і тіла на тиждень. Влітку, звичайно ж, прати їх потрібно частіше. Рушниками для обличчя і рук, звичайно ж, не варто користуватися весь тиждень, але ви можете схитрувати: 3 дні витиратися однією стороною, потім перевернути рушник, і витиратися свіжою іншою стороною. Те ж саме можна зробити і з рушником для рук.

При цьому, виділивши окремий рушник для обличчя, б'юті-експерти не рекомендують користуватися мочалкою для обличчя. Звичайно, якщо ви користуєтеся новою кожен день – це нормально. Але якщо ні, то вмиватися краще руками, водою і милом (ну або вашим улюбленим очищуючим засобом для обличчя). Якщо ж ви хочете користуватися мочалкою, щоб був ефект пілінгу, скористайтеся краще гліколевою сироваткою раз або два рази на тиждень. Тому що на мочалці будуть збиратися не тільки старі клітини шкіри, але і бактерії.

Щоб уникнути подразнень і запалень на шкірі, дерматологи рекомендують мити мочалки для обличчя і тіла з милом після кожного використання. І якщо у рушника (для тіла, рук, обличчя) з'являється неприємний запах, навіть через всього пару днів, відразу ж замінюйте його свіжим.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас