Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

9 порад, які допоможуть легше вставати вранці в сезон холодів

9 порад, які допоможуть легше вставати вранці в сезон холодів
 

Ви теж не можете дочекатися теплого сезону, коли підніматися вранці з ліжка буде набагато простіше? Так, взимку вставати набагато складніше, а відчувати себе бадьоро з самого ранку – ніби взагалі неможливо. Ми по кілька разів переставляємо будильник, просипаємо, і все одно відчуваємо себе мляво... А ще цей холод і нав'язливе бажання відкласти всі свої справи на завтра. Звичайно ж, так діла не буде – впоратися із зимовою проблемою «не хочу вставати» вам допоможуть наші прості поради.

Як легше вставати вранці взимку?

Порада 1: Випийте води

Склянка води відразу ж спросоння допоможе простимулювати організм і швидше прокинутися. Поставте воду біля ліжка ще з вечора, щоб заради неї вранці не доводилося вставати і йти на кухню.

Порада 2: Насолоджуйтеся ароматною кавою

В ідеалі – запрограмуйте кавоварку на потрібний час, і вона розбудить вас ароматом свіжоприготованої кави. Це безперечно допоможе встати з ліжка, адже бадьорить навіть запах кави. Або ж приготуйте каву самі, як вам подобається. У будь-якому випадку, цей ароматний напій вартий того, щоб піднятися з ліжка. А щоб в повній мірі ним насолоджуватися, завітайте в інтернет-магазин http://klab.net.ua/catalog/2/ і виберіть високоякісну каву собі до смаку!

Порада 3: Випийте чогось перед сном

Ні, звичайно, мова не про алкоголь. А про улюблений трав'яний чай, воду і т.д. Випивши рідини перед сном, вам вранці буде хотітися в туалет, через що привід встати з ліжка однозначно з'явиться;).

Порада 4: Не дозволяйте собі з собою торгуватися

Ви напевно не раз так робили: з вечора обіцяли собі встати раніше, щоб більше встигнути, але вранці знову валялися в ліжку до останнього, умовляючи себе, що світ зачекає, а вам краще виспатися. В результаті п'ять хвилиночок, які ми собі обіцяємо, перетворюються в півгодинки, і ми знаходимо безліч причин, чому залишитися в ліжку до останнього варто. Так, холодним ранком важко себе перебороти, але постарайтеся зробити ранковий підйом фізичною дією на автоматі, не підключаючи логіку, емоції, хитрощі – в цілому, мозок. Привчіть себе відразу ж вставати за будильником.

Порада 5: Придумайте щось, на що будете чекати з нетерпінням

Встати вранці з ліжка набагато простіше, якщо ви думаєте про щось більш цікаве, ніж сон. Спробуйте виділити кілька хвилин на ранковий ритуал, який буде приносити вам величезне задоволення і змушувати піднятися з ліжка. Кава в ліжко, час на те, щоб погортати улюблений журнал, душ з особливим ароматним гелем і т.д. Або ж, якщо ви не хочете, щоб ці кілька хвилин вранці були частиною рутини, ви можете з вечора придумувати привід встати раніше – приготувати особливий сніданок, дочитати главу книги, від якої просто не можете відірватися і т.д. Що б це не було, настільки приємне заняття змусить вас чекати ранку і підйому з ліжка.

Порада 6: Якщо ви прокинулися до будильника, вставайте

Якщо ви прокинулися раніше, але доспали до будильника, то, швидше за все, будете почувати себе набагато млявіше. Слідуйте своїм природним циклам сну і вставайте, якщо прокинулися самі, навіть якщо у вас є ще трохи часу поспати.

Порада 7: Займіться чимось активним

У вас може не бути сил і часу на повноцінну зарядку вранці, але хоч трохи розворушитися потрібно. Хоча б наверніть пару зайвих кіл по квартирі, поки збираєтеся, або пару хвилин пробіжіться на місці. Можна станцювати під улюблену пісню, включивши музику голосніше. Якщо ж ви навіть не можете знайти в собі сили, щоб піднятися з ліжка, покрутіться в ліжку або кілька разів напружте і розслабте м'язи.

Порада 8: Прийміть душ якомога швидше

Вода і зміна температури швиденько заведе ваш організм. Спробуйте також купити на ранок гель для душу з м'ятою, цитрусом або іншим ароматом, що бадьорить. Також кажуть, що м'ята або лимон біля ліжка допомагають простіше вставати вранці.

Порада 9: Нагадайте собі про все, що вам потрібно зробити

Ці думки в голові вночі можуть заважати розслабитися і заснути, але вранці вони якраз можуть допомогти швидше встати. Також можна написати список справ і покласти біля ліжка, а вранці його прочитати.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас