Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Чи можливо визначити дату пологів за допомогою онлайн-сервісів?

Чи можливо визначити дату пологів за допомогою онлайн-сервісів?

Ми всі полюбляємо різноманітні інтернет-сервіси: психологічні онлайн-тести, сайти, що покажуть, на яку зірку ви схожі і заодно візьмуть ваші особисті дані. І також, коли починається такий цікавий період у житті, як вагітність, то цікаво дізнатися – коли ж настане цей такий очікуваний день пологів. Можливо, варто подивитися календар вагітності по тижнях. Ще б непогано дізнатися – в яких імен припадають іменини на можливий день народження дитини. Такі калькулятори є, і один із найзручніших і інформативних – калькулятор вагітності від сайту Ditvora. Він допоможе зорієнтуватися в цих довгих 9 місяцях.

Для цього доведеться ввести всього лиш дату першого дня останньої менструації і середню тривалість місячного циклу, який зазвичай триває приблизно 23-30 днів.

Тим більше ці дані і так потрібно буде сказати вашому лікареві-гінекологу, адже розрахунок приблизної дати пологів буде базуватися на цій даті.

Можливо, комусь захочеться взяти олівець і календар і все розрахувати самій, але основна і вирішальна перевага розміщеного на сайті калькулятора – простота. Але все ж більше за все в цьому питанні потрібно спиратися на дані і поради спеціаліста-лікаря. Адже на даний момент крім розрахунків із календарем існує ще декілька основних методів визначення дати пологів, а саме…

При акушерському обслідуванні

Під час другої половини вагітності (після 20 тижня) лікар-акушер після кожного візиту визначає висоту стояння дна матки та об’єм живота майбутньої мами. Оскільки кожному строку належать свої цифри, по цих обмірах можна визначити період розвитку вагітності, а також певні порушення в розвитку плоду.

Звичайно і тут немає певності. Наприклад, якщо в жінки маловоддя, то живіт буде недостатньо великим, і відповідно меншою буде висота стояння дна матки. Тому показники будуть викривленими.

За першим рухом плоду

Сучасне УЗІ з’явилося відносно нещодавно. А перед цим часто дату пологів визначали за першим рухом плоду. Та і зараз лікарі фіксують цей день, але такого особливого значення як раніше він вже не має. Зазвичай рухатися плід починає на 20 тижні у тих жінок, які ще не народжували, і на 18 – у тих, хто вже має діток.

При гінекологічному огляді

Досвідчений лікар-гінеколог може встановити період вагітності за ступенем збільшення матки, адже із місяця в місяць вона збільшується поступово, і цей процес добре вивчений. Але краще за все цей метод працює в першому триместрі.

За УЗІ-обстеженням

Звичайно ультразвукове обстеження являється найбільш ефективним і зручним методом визначення строків вагітності, та і не тільки. Він безпечний і дуже інформативний. Звичайно, більше інформації ви отримаєте вже після 12 тижня вагітності, коли плід вже матиме більші розміри.

Та все ж, не дивлячись на таку кількість методів, настання пологів – завжди трохи непередбачуване.

Тому варто завжди бути готовим до цієї події! А тим жінкам, які хочуть спланувати свою вагітність і сексуальне життя, варто глянути на ще один сервіс від Дітвори – калькулятор овуляції . Він допоможе розпланувати дні безпечного сексу, або навпаки – бути готовою тоді, коли є велика імовірність завагітніти.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас