Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Весняний відпочинок із дітьми: про що потрібно пам´ятати. Пам´ятка Doba.ua

Весняний відпочинок із дітьми: про що потрібно пам´ятати. Пам´ятка Doba.ua

Навесні, коли природа прокидається від зимового сну, саме час для розміреного сімейного відпочинку. Одним із захопливих варіантів, як завжди, залишається подорож. Але що потрібно врахувати, аби мандрівка із дітьми залишила після себе лише приємні враження? Разом із порталом Doba.ua ми вирішили нагадати про важливі нюанси такої подорожі.

Віруси

Звичайно, потепління сприятливо впливає на розвиток різноманітних вірусів, про це ні в якому разі не можна забувати. Як би не хотілося, пересидіти цей період вдома буде дуже важко: діти все одно ідуть до школи чи дитсадка, просяться гуляти, тому ізолювати їх на кілька місяців (ще й весняних!) – не найкраща ідея.

Але подбати про дитячий імунітет ніколи не буде зайвим. Саме тому потрібно слідкувати за раціоном свого чада, робити його збалансованим та насиченим корисними речовинами. Під наглядом лікаря також можна давати вітаміни та спеціальні засоби для зміцнення імунітету.

Обираючи напрямок для подорожі, варто звернути увагу на більш затишні міста, де немає юрби туристів, і не постає проблема з орендною квартири. Чернівці — чудовий варіант, також можна звернути увагу на Ужгород або Тернопіль.

Мінливість погоди

Продовжуючи тему хвороб: кожна мама знає, як легко діти застуджуються у осінній та весняний період, адже в цей час погода дуже мінлива, і вгадати з одягом для дитини майже неможливо. Тому навіть якщо за прогнозом тепло та сонячно, не полінуйтеся взяти з собою парасолю, теплий одяг та взуття, аби зміна погоди не застала зненацька. Якщо прислухатися до нашої поради з попереднього пункту і обрати для поїздки невелике місто, варто заздалегідь продумати свій маршрут та обрати житло ближче до запланованих активностей. Так вирішиться і питання з переодяганням під час зміни погоди, і проблема раптової зливи, тому важливим фактором планування залишається житлова оренда. Івано-Франківськ славиться своєю архітектурою і чудово підійде для сімейного вікенду.

Канікули

На відміну від дорослих з їхнім робочим графіком, у дітей є щаслива весняна пора — це канікули. Краще ще взимку поцікавитися у школі, коли цього року чекати на дитячу "відпустку" та спланувати свою власну , аби сімейний відпочинок не зіпсувала термінова нарада. Проте навіть у канікул є своє підводне каміння, наприклад, домашнє читання або гуртки, які продовжують працювати у цей період. Тому варто не лише спланувати свій власний час, але й дитяче дозвілля, щоб встигнути все.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас