Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Розвантажувальні дні

Розвантажувальні дні

Мабуть, розвантажувальні дні - найсмачніший спосіб схуднути, адже ви самі вибираєте, що їсти! Усе розмаїття видів розвантажувальних днів - у цій статті.


Про розвантажувальні дні, думаю, чули всі, хто так чи інакше замислювався про схуднення. Розвантажувальні дні особливо хороші тим, що їх можна застосовувати практично без збитку для здоров´я. Щоб завдати шкоди організму, обмежуючи себе в їжі на один день один раз на тиждень (а саме такі рекомендації даються для більшості розвантажувальних днів) − це треба дуже і дуже постаратися.

Розвантажувальних днів придумана величезна кількість. Які тільки продукти і в яких тільки поєднаннях не пропонуються різними дієтологами як основа для розвантажувальних днів!

Думаю, вам не складе труднощів підібрати (або самим придумати) такий розвантажувальний день, який ви не просто витримаєте, але і проживете з задоволенням.

Розвантажувальні режими харчування не зводяться тільки до окремих днів: зустрічаються рекомендації використовувати розвантажувальні тижні й інші проміжки часу. Деякі з ми теж тут розглянемо.

Для схуднення більшість розвантажувальних днів рекомендується застосовувати 1-2 рази (не підряд!) на тиждень; для профілактики, підтримки ваги, очищення організму − 1-2 рази на місяць. Утім, конкретніші рекомендації ви знайдете в описі кожного конкретного розвантажувального дня.

Ось деякі, що здалися мені досить цікавими, розвантажувальні дні:

Яблучні розвантажувальні дні

Існує декілька варіантів яблучних розвантажувальних днів. "Найжорсткіший" варіант яблучного розвантажувального дня такий: протягом дня з´їсти півтора кілограми свіжих яблук. І все. Не можна навіть пити: достатньо тієї рідини, яка міститься в яблуках.

Інший варіант − яблучно-кефірний розвантажувальний день. У ньому окрім яблук дозволяється вживати ще і кефір, з розрахунку на 1 яблуко − півстакана кефіру, 5-6 разів на день.

І ще один варіант яблучного розвантажувального дня: яблук можна є скільки влізе, але тільки їх, і пити якомога більше рідини: зелений чай без цукру, настої трав.

Яблучний розвантажувальний день у будь-якому з варіантів можна повторювати 1-2 рази на тиждень, якщо ваша мета − схуднути. Для підтримки ваги досить повторювати яблучні розвантажувальні дні 1-2 рази на місяць.

Шоколадний розвантажувальний день

Шоколадний розвантажувальний день − це один із різновидів шоколадної дієти (яку іноді називають також дієтою Алсу − співачка призналася в одному з інтерв´ю, що сиділа якось на цій дієті).

Протягом дня дозволяється з´їсти до 80 грамів шоколаду або шоколадних батончиків. Пити можна тільки каву без цукру зі знежиреним молоком, причому не раніше, ніж через 3 години після їжі.

Якщо ви любите шоколад, то напевно легко витримаєте такий розвантажувальний день. Повторювати його можна один раз в тиждень.

М´ясний розвантажувальний день

М´ясний розвантажувальний день можна порекомендувати молодим людям (до 20 з невеликим років), оскільки в цьому віці організму необхідна значна кількість білків.

Раціон м´ясного розвантажувального дня: 400 грам нежирної яловичини або телятини відварити без солі, розділити на п´ять рівних частин і з´їсти протягом дня з приблизно однаковими проміжками.

Окрім м´яса, кожен прийом їжі повинен включати овочевий гарнір - 100 грам свіжих огірків, помідорів або білокачанної капусти. Дозволяється також пити чай або каву без цукру, до двох стаканів на день. Повторювати м´ясний розвантажувальний день можна 2 рази на тиждень, хоча краще обмежитися одним.

Рибний розвантажувальний день

Рибний розвантажувальний день передбачає 5 прийомів їжі з приблизно однаковими інтервалами часу між ними. Кожен повинен включати 100 грам нежирної риби, відвареної без солі і 100 грам овочевого гарніру (свіжі помідори, огірки або капуста). Пити можна несолодкий чай або каву, до двох склянок на день.

Повторювати рибний розвантажувальний день можна 1-2 рази на тиждень. Переноситься він достатньо легко, оскільки об´єм їжі, що вживається протягом дня, досить великий.

Кефірний розвантажувальний день

Кефірний розвантажувальний день в найжорсткішому варіанті передбачає вживання півтора літру кефіру, бажано знежиреного, звичайно без цукру, протягом дня. Випити його треба в 5-6 прийомів через приблизно рівні проміжки часу.

М´якший варіант розвантажувального дня кефіру дозволяє додати до тих же півтора літрів кефіру кілограм солодких або кисло-солодких фруктів, будь-яких, окрім зовсім уже солодких бананів і винограду.

Краще всього − зелені або жовті яблука. Часто такий розвантажувальний день називають фруктово-кефірним. Повторювати розвантажувальний день кефіру або фруктово-кефірний рекомендується не частіше за один раз на тиждень.

Творожний розвантажувальний день

Раціон творожного розвантажувального дня: 400 грам творогу й півлітра кефіру. Уживаються протягом дня в 5 прийомів з приблизно рівними проміжками часу між ними. Повторювати творожний розвантажувальний день можна не частіше за один раз на тиждень.

Овочевий розвантажувальний день

У овочевий розвантажувальний день дозволяється спожити не більше, ніж півтора кілограми будь-яких овочів, окрім картоплі, у свіжому або вареному вигляді. Ця кількість ділиться на 5-6 прийомів їжі.

Пити дозволяється до двох стаканів відвару шипшини, чаю або кави. Звичайно ж, без цукру.
Повторювати овочевий розвантажувальний день можна не частіше за один раз на тиждень.

(За матеріалами best-diet.ru)

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Як вибрати монокуляр

Незалежно від того, чи є ви любителем дикої природи, нічних прогулянок, походів у гори чи спостережень за тваринами, монокуляр стане чудовим рішенням для всіх, хто цінує зручне та ефективне обладнання. Однак для людей, які не знайомі з цією технікою, вибір правильного пристрою може виявитися складним завданням. Тому перед тим як придбати монокуляри, варто з’ясувати, на які фактори слід звернути увагу.

Мазі негормональні при псоріазі у Києві та Україні з доставкою

Псоріаз – хронічна патологія, з якою може зіткнутися будь-яка людина. Хвороба вражає здорові ділянки шкіри та носить системний характер. Вона характеризується появою червоних плям, лусочок і сильної сверблячки. Цей стан викликає не лише фізичний дискомфорт, а й суттєво знижує якість життя людини у будь-якому віці.

Гемодіаліз – інноваційний метод лікування ниркових захворювань

Гемодіаліз відіграє важливу роль у лікуванні пацієнтів із хронічними нирковими захворюваннями, забезпечуючи виведення токсинів і зайвої рідини з крові. Серед лідерів у цій галузі вирізняється Гемодіалізний центр NiproLife, який надає своїм пацієнтам доступ до передових процедур апаратного гемодіалізу, що відповідають міжнародним стандартам лікування хронічних хвороб нирок. Докладніше про центр та його послуги можна дізнатися на офіційному сайті https://niprolife.com.ua/niprolife-v-kieve/.

Дошка терасна: тонкощі монтажних робіт

Слідкуєте за модними трендами у сфері будівництва та дизайну? Одним з них є використання терасної дошки у якості покриття для підлоги. Це рішення – вигідне та практичне: воно допоможе створити комфортну атмосферу на відкритій території. Однак самостійно укласти терасну дошку складно для непрофесіонала. Рекомендуємо знайти хороших фахівців та дізнатися, від чого залежить на монтаж терасної дошки ціна.<