Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Чому натуральна і органічна косметика краща за звичайну?

Чому натуральна і органічна косметика краща за звичайну?
 

Всі ми ретельно вибираємо те, що будемо їсти – уважно читаємо склад продуктів і намагаємося купувати все максимально натуральне. Ця ж тенденція торкнулася і косметики, і це правильно, її склад потрібно вивчати так само уважно і намагатися робити вибір на користь натуральних і органічних продуктів. Все це ми начебто і так знаємо... Але чому і для чого – часто не зовсім розуміємо. Про те, чим натуральна і органічна косметика краща за звичайну – далі в нашій статті.

У чому ж переваги натуральної та органічної косметики?

Перш за все, звичайно ж, в меншій кількості або повній відсутності шкідливих, потенційно токсичних складових, які можуть нашкодити і вам, і навколишньому середовищу.

В тому числі, натуральна і органічна косметика, як правило, не містить штучних барвників і ароматизаторів. Аромат і колір таких засобів надають природні джерела – це можуть бути кокосове масло, а також ефірні олії манго, папаї, лимона, мандарина і т.д. Але ви повинні розуміти, що з-за натуральності інгредієнтів колір і аромат продукту можуть бути і не настільки приємними, як штучні.

А ще подумайте про те, що шкіра – найбільший наш орган, причому основна її функція – захисна. Як показали дослідження, більше 50% всього, що ми на себе наносимо, може потрапляти в кровотік. Звідси і питання: «Навіщо наносити на шкіру токсичні речовини і отруювати один з найбільш важливих органів?» І це вже не кажучи про те, що токсичні речовини можуть потрапити в кровоносну систему і нашкодити іншим органам і системам організму.

Так як інгредієнти в натуральній та органічній косметиці в основному беруться з самої природи, дані засоби в будь-якому випадку набагато чистіші, через що ризик алергій, подразнень і будь-яких інших реакцій шкіри набагато нижчий. Так, деякі штучні інгредієнти косметики для волосся і шкіри асоціюють з алергіями, гормональним дисбалансом і навіть раком (і це науково доведено).

Наприклад, парабени, що досить часто використовуються в косметиці, є одним з найбільш небезпечних консервантів. Тому так важливо хоча б вибирати косметику з написом «Paraben free».

На додаток до всього, так як всі інгредієнти натуральної та органічної косметики беруться з природи, немає необхідності тестувати її на тваринах. І в принципі в ній немає нічого токсичного для навколишнього середовища.

Тобто, вибираючи для себе натуральні і органічні засоби по догляду, ви піклуєтеся не тільки про свою зовнішність і здоров'я, а й про навколишнє середовище в цілому. Ми безумовно вважаємо, що воно того варте!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас