Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяче оповідання: Максимові фокуси

Дитяче оповідання: Максимові фокуси
 

У хлопчика Максима з’явилася погана звичка – розкидати свої речі по всій квартирі.

Наприклад, прийде Максим зі школи, жбурне куртку на тумбу в коридорі, портфель – на підлогу, а штани та сорочку – на перший зустрічний стілець. Ось так, Максимові речі можна знайти будь-де, але не на своїх місцях.

Від такого ставлення речі хлопчика виглядали так, наче корова пожувала, а в квартирі ставало неохайно. Не кажучи вже про те, що Максим щоранку шукав свій одяг та взуття по всіх кімнатах, адже не пам’ятав, де вчора їх скинув.

На мамині прохання прибратися Максим весь час відповідав:

- Добре, мамо, потім приберуся.

Але потім щось ніяк не наставало.

Якось ввечері Максимів тато оголосив:

- Завтра зранку ми йдемо до цирку. Але, Максим, певно, з нами не піде - у нього й так кожного дня цирк. Зранку одяг пом’ятий, наче у клоуна. Портфель літає по квартирі, як повітряний гімнаст. А потім Максим усім показує фокуси – каже, що прибрався, але того прибирання ніхто не бачить. От якби ще речі були дресировані, щоб Максиму не доводилося їх самому шукати!

Почувши татові слова, Максим заголосив:

- Тато, я теж хочу до цирку! Якщо я зараз приберуся, ви мене завтра візьмете з собою?

- Тоді, звичайно, візьмемо, - відповів тато. – А ти точно приберешся, чи знову покажеш фокус?

- Приберуся! – пообіцяв Максим.

Максиму дуже-дуже хотілося до цирку. Так хотілося, що він вмить полетів до кімнати та швидко запхав до шафи свої речі, що були розкидані по квартирі.

- Дивіться, мамо, тато, - я прибрався, - похизувався Максим та подумав: «Все одно не видно, що там у шафі».

- Розумничок! – похвалили хлопчика батьки. – Значить, завтра всі разом йдемо до цирку.

Вранці, коли настав час вдягатися, Максим відкрив шафу, в яку вчора нашвидкуруч поклав речі. Він ледь протягнув руку за своїм светром, як на нього посипалися штани, майки, труси, та навіть одна кросівка й поламана іграшкова вантажівка. А на довершення з шафи вилетіла Максимова літня панама і так-сяк всілася хлопчику на голову.

- Ой, як же так? – засмутився Максим. – Я ж вчора прибрався, і ось знову все на підлозі! В цій панамі та з майкою через плече я тепер точно схожий на клоуна.

- Виходить, синку, що ти вчора не прибрався по-справжньому, а просто заховав безлад до шафи. А шафа показала тобі фокус! – посміхнулася мама.

Максиму стало соромно, що він вчора вирішив перехитрити батьків. А виходить, що сам себе перехитрив. За час, що лишався до походу у цирк, хлопчик встиг акуратно скласти свої речі до шафи. З того часу Максим переміг свою погану звичку розкидати речі, і став охайним хлопчиком.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.

Дитяча казка: Дракончик Дро та морозиво

«Морозива багато не буває», - міркував дракончик на ім’я Дро, доїдаючи восьмий кілограм холодних ласощів.

Ой, як же він помилявся! Приємне відчуття від смаку змінилося неприємним усвідомленням, що тепер у дракона зовсім не виходить випускати вогонь з пащі. І горло нестерпно боліло.

Дитяча казка: Пригоди автомобільчика

Матвійкові на честь Дня народження подарували крутезний іграшковий автомобіль. Інерційний, з великими, мов справжніми колесами. Його дверцята та багажник могли відкриватися, а якщо натиснути на кнопку, то під час руху машинка світила фарами і видавала гучне «бі-бі».