Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Обіцяйло Брехунець

Дитяча казка: Обіцяйло Брехунець
 

В одній незвичайній країні жив чоловічок Обіцяйло. Його так звали, бо він багато чого та багато кому обіцяв. Наприклад, він обіцяв батькам пофарбувати паркан, але так цього і не зробив. Він обіцяв сусідам не вмикати гучну музику ввечері, але все одно вмикав. Він обіцяв собі навчитися кататися на велосипеді, але досі так цього і не вмів. Обіцяйло навіть мав звичку обіцяти іншим те, що від нього не залежало. Наприклад, він пообіцяв дітям у дворі:

- Скоро в магазин привезуть капустяне морозиво.

Діти чекали, але не дочекалися. Адже ніякого капустяного морозива в тій країні ще ніхто не вигадав. Багато ще яких обіцянок пороздавав Обіцяйло, але майже нічого не зробив.

Один день йшов за іншим, одна обіцянка змінювалася іншою. І якось непомітно до імені Обіцяйла приліпилося прізвисько – Брехунець. Ось так цього чоловічка всі стали називати Обіцяйло Брехунець.

Обіцяйлу дуже не сподобалося таке продовження свого імені. Йому здавалося, що просто зватися Обіцяйлом не образливо, і навіть почесно. А ось Брехунцем бути образливо.

- Усі люблять гарні обіцянки, - пояснював Обіцяйло своєму другу Охайку, якому також наобіцяв багато чого з самого дитинства. – Ось я і обіцяю – може, колись і виконаю щось з обіцяного. Чому ж я Брехунець?

- Всім подобається, коли обіцянки не лише дають, але й виконують. А ось невиконані обіцянки рано чи пізно стають брехнею. Якщо не хочеш, щоб тебе звали Брехунцем, то або виконуй обіцянки, або не обіцяй того, що не можеш зробити. Звичайно, іноді з будь-ким може трапитись, що дав обіцянку, та не виконав. Але для цього мають бути поважні причини, інакше будь-хто стане Брехунцем.

Обіцяйло Брехунець пообіцяв другу Охайку виконати хоча ті обіцянки, які давав останнім часом. На цей раз Обіцяйло не збрехав і дійсно їх виконав. З того часу Обіцяйло почав обіцяти лише те, що міг зробити, і більше ніхто не називав його Брехунцем.

А ви, часом, не знайомі з таким Обіцяйлом Брехунцем?

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Спун та Велетень

В маленькому будиночку жив-був маленький чоловічок на ім’я Спун. Він був таким крихітним, що уміщався просто у звичайній столовій ложці. Взагалі-то, Спун і спав у столовій ложці. Колись він знайшов її, і тепер вона йому була замість ліжечка. Не дуже зручно, але іншого ліжка в нього не було.

Дитяча казка: Намальована Маруся

Хлопчик Макар захотів зробити своїй бабусі подарунок, тому вирішив намалювати малюнок. Він взяв кольорові олівці, альбом та почав малювати.

Дитяча казка: Пригоди вареника

Одна бабуся вирішила провідати свого онука. Вона наліпила вареників з м’ясом на гостинець, склала їх у судок, а потім у сумку, та й пішла.

Дитяча казка: Подорож до країни Піддиванії

Жив-був хлопчик Миколка. У Миколки було багато іграшок, якими він залюбки грався, а ось збирати на місце не любив. Мама просила Миколку щоразу після гри складати іграшки в коробку. Та хлопчик не розумів: навіщо складати іграшки, якщо згодом він знову буде ними гратися.