Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як вибрати наручний годинник дитині?

Як вибрати наручний годинник дитині?
 

Вчити дитину визначати час батьки, як правило, починають у віці близько 5 років, адже до свого походу в перший клас малюк вже повинен чітко орієнтуватися в часі. Крім усіляких навчальних занять, дуже корисно буде купити дошкільнику його власний наручний годинник, який на практиці навчить визначати час набагато швидше. Ну а якщо ваш школяр вже з упевненістю відповідає на питання «Котра година?», дитячий наручний годинник допоможе йому бути організованим і не спізнюватися до школи, на тренування і т.д.

У будь-якому випадку, наручний годинник стане чудовою ідеєю подарунка дитині. Адже це не просто стильний аксесуар, а й корисний гаджет, який допоможе планувати час, і знак уваги від вас, що говорить про те, що ви вважаєте дитину достатньо самостійною і відповідальною, щоб носити свій перший годинник.

На що звернути увагу при виборі дитячого наручного годинника?

Циферблат

Звичайно ж, перед вами, в першу чергу, постане вибір між стрілками і цифровим дисплеєм. Здавалося б, дітям краще підійде годинник з електронним дисплеєм, адже з таким набагато простіше визначати час. А ось і ні, хоча б на перших порах, поки малюк тільки вчиться визначати час, краще віддати перевагу стрілкам, щоб він постійно тренувався. А ось дітлахам, які вже впевнено користуються і аналоговими, і електронними годинниками, можна вибирати будь-які.

При цьому зверніть увагу на те, що на аналоговому циферблаті має бути добре видно стрілки і позначки часу – орієнтуватися по ньому має бути легко, не напружуючи зір і не підносячи годинник до носа.

Механізм

Якщо ви все ще замислюєтеся над вибором між механікою і кварцом, сміливо віддавайте перевагу другому варіанту. Кварцові механізми легші, а також вони набагато доступніші за ціною. А всі ми знаємо, що діти далеко не завжди носять речі акуратно.

Корпус і ремінець

Корпус дитячого наручного годинника найчастіше виготовляється з якісного пластику, хоча також нерідко можна зустріти і моделі з нержавіючої сталі і безпечних алюмінієвих сплавів. Всі ці матеріали доступні за вартістю, досить міцні, але легкі. Головне – не купуйте занадто дешевий годинник, щоб уникнути неякісних, токсичних і алергенних видів пластику і сплавів.

Ремінець, звичайно ж, повинен бути практичним, зручним, зносостійким і не викликати алергічних реакцій. Як правило, металеві та шкіряні ремені на дитячих годинниках не побачиш, та дитині це і не потрібно. Найкращим вибором стануть резинові, каучукові та полімерні ремінці. До того ж, їх можна мити мильним розчином, завдяки чому вони максимально довго зберігають привабливий зовнішній вигляд.

Додаткові функції

Малюкові, який тільки вчиться «управлятися» з годинником додаткові функції не потрібні зовсім. Дітям середнього шкільного віку можуть бути корисні найпростіші функції, такі як секундомір, таймер, будильник... А ось підліткам вже можна купувати годинник з усілякими дорослими функціями. Проте, такі приємні доповнення, як ударостійкість і водонепроникність стануть величезним плюсом для будь-якого дитячого наручного годинника.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас