Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Штори для дитячої: що варто і чого не варто робити

Штори для дитячої: що варто і чого не варто робити

Штори чи фіранки? Класичні чи рулонні? Коли мова заходить про оформлення вікон, сучасні салони і студії можуть запропонувати практично нескінченний вибір. Але якщо ви оформляєте вікна в дитячій, питання вибору ускладнюється ще й аспектами безпеки – штори в дитячу повинні бути і красивими, і практичними, і не створювати ризиків для активного малюка. Не знаєте, з чого почати? Ми розповімо вам про те, що варто і не варто робити, декоруючи текстилем вікна в дитячій кімнаті.

Не варто: Вибирати штори і фіранки в підлогу

Подумайте про те, як дивиться на штори дитина. Чи може вона до них дотягнутися? Якщо так, то повірте, вона придумає їм набагато цікавіше призначення, ніж прикраса вікон і захист від зайвого світла. Малюки можуть смикати штори (і досить сильно), триматися за них, щоб піднятися з підлоги, витирати ними ручки і носик і т.д. Щоб цього уникнути, не вішайте довгі штори в дитячу, поки дитина не виросте.

Варто: Купити ширший карниз, щоб штори не закривали частину вікна

Як правило, штори роблять вікна візуально вужче за рахунок того, що навіть в розсунутому стані закривають його з боків. Тому штори і фіранки для дитячої рекомендується купувати трохи ширші і чіпляти їх на більш широкий карниз. Так ви зможете, розсунувши штори, відкрити вікно повністю, щоб впустити максимум світла і в повній мірі насолоджуватися видом.

Варто: Розглянути варіант рулонних штор або балдахіна на вікно

Жалюзі та рулонні штори вважаються найкращим і найбільш безпечним вибором для дитячої кімнати. Плюс, вони максимально прості в догляді. Один їх мінус – виглядають вони не так затишно і симпатично. Проте тут ви зможете замовити тканинні ролети або штори плісе, які чудово доповнять інтер’єр дитячої. А якщо і цього недостатньо, можна зшити балдахін на вікно в дитячій, який буде виглядати неймовірно мило. Будь-який з цих варіантів стане прекрасним вибором, адже дитина до таких компактних штор точно не дотягнеться!

Варто: Вибирати штори з малюнком

Візерунки і малюнки на шторах будуть привертати увагу дитини і розвивати її уяву. Крім того, сама дитяча виглядатиме цікавіше, якщо текстиль не буде просто однотонним. Та й штори можуть підкреслити тематику інтер'єру, створивши потрібний настрій. А щоб дизайн кімнати був цілісним, повторіть обраний малюнок ще десь в інтер'єрі, наприклад, зшийте пару декоративних подушок.

Не варто: Залишати вибір штор наостанок

Продумуючи інтер'єр дитячої, спочатку вибирайте текстиль. Незважаючи на те, що штори, в тому числі і для дитячої, зараз представлені в колосальному розмаїтті, вибрати їх все ж таки складніше, ніж фарбу для стін або шпалери. Тому спочатку виберіть штори і текстиль для кімнати, а потім підбирайте найбільш підходящий відтінок стін.

Варто: Переконатися, що штори правильно і міцно прикріплені

Незважаючи на всі обережності дитина може все ж дотягнутися до штор і сильно потягнути їх. Якщо вони зірвуться, можуть стати причиною травм. Тому краще довірте кріплення штор професіоналам і перевірте, щоб вони були закріплені дійсно міцно.

Не варто: Замовляти штори з декором зі шнурків, намистин і т.п.

Ці маленькі детальки можуть відірватися, а малюк може спробувати їх на смак і вдавитися. Тому нехай єдиним декором на шторах у вашій дитячій буде цікавий принт.

Варто: Дотримуватися техніки безпеки зі шторами в дитячій

Штори зі звисаючими шнурками і стрічками становлять небезпеку удушення для маленьких дітей. Тому, залишаючи малюка одного в кімнаті без нагляду, завжди прибирайте такі деталі від його досяжності.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас