Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Чи безпечно їсти піцу під час вагітності?

Чи безпечно їсти піцу під час вагітності?

Дуже хочеться піци, але ви вагітні? Що ж, ви така не одна. Багато майбутніх матусь (як і всі інші люди) люблять поласувати смачною соковитою піцою, але часто бояться її замовляти. Але чи правда це – чи дійсно їсти піцу шкідливо під час вагітності?

Цей смачний і апетитний італійський делікатес – піца - люблять всі! Але коли мова йде про здоров'я майбутнього малюка, навіть найбезпечнішу їжу потрібно їсти обережно. Так, піца може містити продукти, які небажано вживати майбутній мамі, але знаючи, яку піцу замовити, ви цілком можете насолоджуватися нею протягом всієї вагітності!

Піца під час вагітності: техніка безпеки

Їсти піцу під час вагітності цілком можна і безпечно, якщо ви знайдете хорошу доставку піци, як papajohn.com.ua, або будете готувати її самі. Щоб переконатися, що піца безпечна для вас і майбутнього малюка, скористайтеся наступними порадами…

• Якщо ви готуєте піцу самі, готуйте її при максимально високій температурі. По-перше, це необхідно для правильного приготування тіста для піци. По-друге, таким чином ви вб'єте всі можливі мікроби і бактерії, які можуть нашкодити вам і вашому малюкові.

• Їсти піцу варто тоді, коли вона ще гаряча – коли вона почне остигати, в ній почнуть з'являтися нові мікроби і бактерії.

• Безпечніше їсти піцу, приготовану з твердим сиром, як чеддер, пармезан і т.д. У таких сирах набагато менше вологи, а значить, набагато менш сприятливе середовище для розвитку бактерій.

• Піцу з м'якими сирами, як моцарелла, рікотта, фета і т.д., також можна їсти, якщо ви впевнені в якості та безпечності даних сирів. Крім того, особливу увагу приділіть тому, чи добре пропеклася піца, і (як ми вже говорили) їжте її гарячою.

• Все м'ясо, яке присутнє в піці, має бути ретельно приготоване і оброблене термічно.

• Ви навіть можете насолоджуватися улюбленою піцою з морепродуктами, якщо впевнені, що вони ретельно приготовані при високій температурі.

• Якщо ви готуєте піцу самостійно, м'ясо обробляйте і готуйте тільки чистими, ретельно вимитими руками.

• І, звичайно ж, для приготування тіста для піци потрібно використовувати тільки чисту – відфільтровану або мінеральну – воду.

Якщо ви чекаєте на малюка, це ще не означає, що вам потрібно відмовитися від піци. Ви можете в повній мірі насолоджуватися цим італійським делікатесом під час вагітності, якщо будете дотримуватися цих нескладних правил. Смачного, і ласуйте з задоволенням!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас