Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Сценарій Хеллоуїна «День привидів»

Гарбуз

Повний сценарій, описи костюмівта оздоблення кімнати до свята.

Костюми:
Маски для дівчаток-відьмочок. Звичайні напівмаски, що закривають верхню половину обличчя, але зроблені у вигляді ведьминского обличчя в чорному загостреному капелюсі. З цими капелюхами можливі різні варіації, залежно від характеру відьмочки (див.нижче)
Ріжки і п´ятачки для бісиків-хлопчиків. Клоунські носи з поролону на резиночці обрізаються посередині, щоб вийшов п´ятачок. Фломастером малюються дві дірочки. Ріжки зазвичай продаються в цирку або в парках на лотках - обруч із пружинками, у яких на кінцях поролонові кружечки. Кружечки обрізаються з усіх боків, щоб вийшли прямокутники.

Для прикраси кімнати:
Павутина, сплетена з мотузок Повітряні кульки з намальованими на них пиками "нечистої сили" Іграшкові скелети, павуки, змійки і тому подібне Взагалі підходить все, що підкаже фантазія батьків та дітей, але "ведьминськой" тематики.
Дійові особи:
Ведучий, Тиква − організатори. Відьми й чортики - гості. У кожної відьмочки і у кожного бісика свій характер, який обіграється маскою:
Відьма - Міс Лиса гора. На капелюх приклеюється яке-небудь перо, шматок вати незвичайного кольору у вигляді чолочки, малюють довжелезні вії, яскраві «капризні» губки і тому подібне.
Відьма, що лякає дітей уві сні. На капелюх приклеюється карикатурне зображення привида, дитини з великими очима (зляканої чимось) і тому подібне.
Відьма, що відбирає солодощі у дітей. На капелюсі - обгортки від цукерок, шоколадок, зображення морозива на паличці і тому подібне.
Відьма - любителька диких тварин. На капелюсі - зображення змійки, мишки, жаби, павука і тому подібне. Таких відьом може бути декілька, кожна має свою улюблену тваринку.
Можливі і інші варіанти ведьмочек. Вони можуть втілювати собою людські недоліки: боягузка, плакса, ябеда, жаднюга і тому подібне.

У бісиків маски однакові, але характери різні:
Бісик - дрібний капосник;
Бісик - хвалько;
Бісик - забіяка;
Бісик - ненажера.

Прибуття гостей.
Заздалегідь потрібно приготувати "візитні картки", на яких написані ролі, скласти їх у великий капелюх або корзину.
Кожен прибулий гість, не дивлячись витягує "візитку", визначальну його роль на вечір. Увійшовши до кімнати, він перетворюється на бісика або відьмочку. Ведучий або хтось дорослий допомагає йому надіти потрібну маску.
Коли всі зберуться, Ведучий (у костюмі головного бісика, головної відьми або щось подібне) говорить приблизно наступне:
"Дорогі біси-відьми, ми всі злетілися на нашу Лису гору привітати один одного з нашим святом. Давайте на його честь прокричимо всі разом нашим чертянско-ведьминским криком". Після крику Ведучий починає знайомитися з гостями, ставить їм смішні питання, заготовлені заздалегідь. Наприклад:
Відьмі-Міс Лиса гора: "Я знаю, що ти любиш все наймодніше, найкрутіше. А якої марки твоє нове помело?"
Відьмі, що відбирає солодощі у дітей: "А у кого краще відбирати солодощі - у дівчаток або у хлопчиків?"
Відьмі, що лякає дітей уві сні: "А яка пугалка у тебе найстрашніша?"
Відьмі-любительці тварин: "Як звуть твого улюбленого домашнього павука?"
Чортику-дрібному капосникові: "Чим відрізняється велика капость від дрібної? Одному з´їсти святковий торт - це велика або дрібна капость?"
Бісику-хвалькові: (дуже швидко) "ти найкрасивіший?
Найрозумніший? Найсміливіший? Самий хвалькуватий?"
Відповіді дітей можуть бути найнесподіванішими, можна не обмежуватися одним запитанням, а підхопити тему. Виходить дуже смішно. Під час інтерв´ю Тиква весь час намагається влізти в розмову, перебити, відповісти замість дітей. Баба-Яга відмахується від неї: "Відстань, Тиква, помовч, не заважай". Тиква ображається, бурмотить собі під ніс: "Гаразд-гаразд, ви мене ще дізнаєтеся!" і тому подібне.

Після того, як всі "перезнайомилися", Баба-Яга говорить: "Ну а зараз ми з моєю дочкой-ведьмочкой (сином-бісиком) хочемо подарувати вам подаруночки за те, що ви прийшли до нас в гості." Шукає мішок з подарунками, але не знаходить його. Тиква потихеньку виходить з кімнати. Ведучий: "Це, напевно,Тиква вкрала мішок! Уперед, на пошуки!"
Усі біжать шукати мішок з подарунками. Тиква бродить по кімнаті та єхидствує. Але вона повинна уважно стежити за тим, щоб мішок, коли буде знайдений, не потрапив до рук відьмочок і бісиків, а залишився у неї. Тиква починає зловредничати: "Ви мене проганяли, ви не давали мені говорити, тепер я дістану всі ваші подаруночки!" Нарешті, після домовленостей, погоджується віддати подарунки після того, як діти виконають її завдання, наприклад:
• відкусити шматок від яблука, що висить на мотузочці, не тримаючи його руками
• намалювати портрет Тикви по пам´яті, із зав´язаними очима
• написати поздоровлення Тикві, стоячи спиною до столу і не дивлячись на листок
• дивлячись на себе в дзеркало, сказати п´ять разів "Який я красивий!" з різними інтонаціями і жодного разу не посміхнувшись
• без допомоги рук з´їсти виноградину, яка лежить у глибокій мисці і залиту збитими сливками
• вгадати мотив пісні, яку заспіває Тиква, спеціально фальшививши
• швидко-швидко (або як вийде)сказати складну скоромовку три рази: «Бук бундючивсь перед дубом, тряс над дубом бурим чубом. Дуб пригнув до чуба бука - буде букові наука» Якщо ж вона буде заскладна для дітей, можна використати цю: «На возі коза, під возом лоза»
• зобразити закипілий чайник.

Коли всі завдання виконані, Тиква віддає подарунки, а Ведучий запрошує всіх до столу.
Зразкові назви блюд:
Салат, вкрадений у директора школи
Ягоди з Ведьміного болота
Лимонад "Сльози малятка привида"

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

7 сніданків, які діти можуть готувати собі самі

Навіть дитячі ручки здатні допомогти вам на кухні і заощадити настільки дорогоцінний час вранці. Крім того, самостійне приготування сніданку дитиною буде вчити її відповідальності і незалежності. Лише витративши небагато часу на вихідних, ви можете позбавити себе необхідності готувати сніданки дітям в робочі дні. І наші ідеї допоможуть вам в цьому!

«Хто зіпсував борщ?» — дитяча інтерактивна новинка від української письменниці у #книголав

Є в Україні страва, яку шанують всюди – це борщ, який займає важливе місце в культурному спадку країни. Існує безліч рецептів борщу, які різняться залежно від регіону та родинних традицій.

Добірка дитячих інтерактивних книжок від видавництва #книголав

Ця добірка від видавництва #книголав, створена спеціально для дітей, які цікавляться навколишнім світом і хочуть зрозуміти його ще краще.

Які дизайни безпровідних навушників популярні серед дітей?

Дитячі навушники стають все більш популярними серед дітей. Це визначається не тільки технічними можливостями, як у дорослих моделях, а й цікавим дизайном, який привертає увагу молодшого покоління. Для дітей не так важлива якість звуку, як стильний, яскравий та оригінальний вигляд. Турботливі батьки намагаються обирати ті моделі, які є безпечними для дітей, проте не знають, яким дизайнам краще надавати перевагу. Отже, які навушники для дітей купити, щоб юний користувач точно залишився задоволений гаджетом?