Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Усі статті

У 8-місячної Олечки Кулінич нейробластома: потрібні донори крові другої групи позитивного резусу

Ця крихітна дівчинка народилася 30 жовтня 2011 року в Івано-Франківську. Мама помітила ще від народження, що у дочки не рухалися ніжки. Відразу звернулися до місцевого невропатолога. Олечку поклали в лікарню на обстеження, а потім направили в київський Інститут нейрохірургії. Тут провели операцію на хребті з видалення пухлини. Зараз дівчинка проходить післяопераційну хіміотерапію в Національному інституті раку.

Парацетамол під час вагітності

Вагітним жінкам лікарі не рекомендують приймати ліки, особливо на ранньому терміні вагітності. І все-таки трапляються ситуації, коли просто немає іншого виходу, як прийняти певний жарознижувальний або знеболюючий препарат. Саме тут допомогти може парацетамол.

Виховання і розвиток дитини під час розлучення

Ви турбуєтеся, як відсутність чоловіка вдома позначиться на розвитку малюка? Все залежить від того, наскільки вміло ви допоможете дитині впоратися з цією ситуацією. Пам'ятайте: роль чоловіка у вихованні малюка настільки важлива, що тато ні в якому разі не повинен опинитися на периферії його життя. Тому залиште свої комплекси, якщо вони у вас є, і беріться за справу.

Допоможіть врятувати життя дівчині

Цю дівчину звуть Людмила Ворона. Їй всього 21 рік, але її життя зараз - на волосині. Кілька днів тому Люда потрапила в страшну ДТП. Коли дівчина переходила дорогу з однієї із зупинок маршрутних таксі міста Сміли по переходу, її збив автомобіль, який виїхав на високій швидкості на зустрічну смугу.

Чи вміє ваша дитина концентрувати увагу?

Вирішальне значення для результатів будь-якої праці має здатність концентрувати увагу. Дитина, яка вміє уважно слухати вчителя в школі, легше засвоює матеріал і витрачає менше часу для виконання домашніх завдань. Завдяки цьому має більше часу на відпочинок і розваги.

Як впоратися з набряками при вагітності

Близько 80% жінок в різні періоди вагітності стикаються з такою проблемою, як набряки. Як визначити, чи є це нормою або ж свідчить про таке захворювання, як гестоз, а також про те, як боротися з набряками під час вагітності?

Материнская забота: нежность прежде всего!

Выбирая товары для ребенка, в первую очередь мы стараемся найти действительно качественный, и, главное, натуральнный, продукт. Каждая мама в этом вопросе проявляет особую щепетильность, стараясь окружить малыша нежностью и заботой с его первых дней появления в семье. Чтобы понять, какую ежедневную работу проделывают мамочки, достаточно понаблюдать за животными, а именно за пандами.

Чим небезпечний спільний сон батьків та дитини

Про шкоду спільного сну для дитини говорять майже всі психологи. І які тільки жахи не розповідають нам: і сексуально дитина не дозріє, і самостійною не буде, і навіть про ризик інцесту натякають. А сім'я і зовсім може зруйнуватися, адже, коли дитина в ліжку, з сексом у батьків великі проблеми. Давай розберемося, чим же насправді небезпечний спільний сон.

Що їсти, щоб народити здорову дитину

Чи замислювалася ти, чому харчування жінки таке важливе для народження здорового малюка? А чи правильно ти харчуєшся? І як твоє меню може вплинути на здоров'я твоїх майбутніх спадкоємців? Відповіді на ці питання пошукаємо в статті далі.

Стилі подружжя - обери свій

Протягом перших двох років спільного життя відбувається формування подружнього стилю пари. Подружній стиль - це спосіб організації життя подружньої пари, то яким чином в ній розподілені ролі і обов'язки. Головне завдання пари протягом цього періоду полягає в тому, щоб встановити прийнятний для обох стиль спільного проживання, а також досягти взаємно комфортного рівня близькості.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас