Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вагiтнiсть

Календар вагітності

Вагітність і пологи − два дуже важливих етапи в житті усіх батьків. Наш портал розкаже усе, що ви хотіли знати про вагітність і пологи, а також про планування та підготовку до вагітності.
Календар вагітності, стать дитини, група крові дитини, резус-конфлікт та багато іншого: відповіді на усі ваші запитання.

Гімнастика для вагітних (перша половина вагітності)

Для того, щоб ваш організм був готовий до пологів фізично, під час вагітності необхідно робити спеціальні гімнастичні та дихальні вправи, а також вправи на релаксацію м´язів. Починати займатися гімнастикою рекомендується якомога раніше, з того моменту, коли встановлена вагітність. Робити вправи слід щодня аж до самих пологів.

Ще не народжена дитина — все чує й відчуває

Донедавна вважалося, що маля, перебуваючи в утробі матері, починає поводитися «усвідомлено», лише в другій половині вагітності. Але за допомогою численних спостережень вчених, вже точно встановлено, що ще при внутрішньоутробному стані дитини формуються всі його основні органи й системи життєдіяльності, а відбувається це вже до дванадцяти-чотирнадцяти тижнів вагітності.

Що таке амніоцентез?

Як відомо, у період вагітності майбутня дитина, що перебуває в материнській утробі, оточена амніотичною рідиною, що дуже схожа на воду. У складі цієї рідини містяться живі ембріональні клітки шкіри, які в процесі росту плода починають відшелушуватись, а також у ній міститься й ряд інших речовин, деякі з яких дозволяють визначити стан плода ще задовго до його народження.

Абетка для вагітних

Ми підготували для вас невелику інформаційну добірку про те, з якими проблемами може зштовхнутися майбутня мати при відвідуванні жіночої консультації, а також у пологовому будинку. А зробити ми це хочемо через те, щоб відгородити жінку і її майбутню дитину від тих неприємностей, з якими вона може зіштовхнутися в цей непростий для неї період у житті.

Коли треба робити УЗД? Чи це не шкідливо?

Про те, що ультразвукове дослідження (УЗД) одержало широке поширення в діагностиці різних захворювань говорити зайво, відомо й те, що даний метод успішно використається й в акушерстві. Але багатьох майбутніх неньок хвилює питання про те, чи не можуть повторні УЗД завдати шкоди здоров´ю плода.

Чи можна дотримуватися посту майбутнім матусям?

Як ми знаємо, з п´ятнадцятого лютого почався Великий піст, залишивши позаду Масляний тиждень із його млинцями!

І у зв´язку із цим багато віруючих жінок, які очікують дитину, задають собі питання: «Чи можливо дотримуватися посту, перебуваючи в такім делікатному положенні?». Давайте ж спробуємо дати їм відповідь.

Выбираем коляски. Часть 2

Как коляски-трансформеры, так и классические, могут иметь разную колесную базу. Собственно колеса могут быть большими и маленькими, цельнолитыми и надувными, а сами коляски — трех-четырех-шести-восьмиколесными.

Выбираем коляски. Часть 1

Детские коляски — тема, будоражащая умы новоиспеченных мам и пап, а также родителей уже несколько подросших детей, вызывающая целые огромные дискуссии на форумах и не теряющая актуальности нигде и никогда.

Що сниться майбутній мамі і що означають сни?

Іноді майбутній мамі сниться, що вона народжує. Такі сновидіння бувають трьох типів.

«Вагітні» сни

Багато майбутніх мам відзначають, що з настанням вагітності їхні сни різко змінилися: стали яскравими і барвистими, повними емоцій і переживань. Хтось спокійно ставиться до подібних змін, сприймаючи їх як належне, у деяких жінок це викликає серйозний стрес

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас