Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вагiтнiсть

Календар вагітності

Вагітність і пологи − два дуже важливих етапи в житті усіх батьків. Наш портал розкаже усе, що ви хотіли знати про вагітність і пологи, а також про планування та підготовку до вагітності.
Календар вагітності, стать дитини, група крові дитини, резус-конфлікт та багато іншого: відповіді на усі ваші запитання.

Десять заповідей майбутнього батька

Отже, ваша дружина готується стати матір´ю. А ви, відповідно батьком. Її тіло на очах змінюється, не кажучи вже про звички та характер. А ви залишаєтеся колишнім сорочка-хлопцем, незважаючи на очевидну необхідність відчувати що-небудь особливе. На жаль, вам ніколи не відчувати того, що під час вагітності відчуває ваша дружина. Такий закон природи.

Придане для новонародженого

Пропоную поговорити про дуже прості речі. Деяким навіть може здатися, що це надто вузька тема для цілої статті. Але я знаю, що багатьом молодим жінкам, які очікують або вже народили своїх дітей, не вистачає звичайних і конкретних порад, для того щоб відчувати себе впевненими. Звичайно на багатьох сайтах висять списки того, що потрібно приготувати до народження малюка, які доходять до 100-150 пунктів. Я ж хочу розповісти про найголовніше, про те, без чого дійсно складно обійтися, доглядаючи за новонародженою дитиною.

Права працюючих вагітних в Україні

Одна з основних бід більшості наших людей, яка не дозволяє нам нарешті почати жити добре і гідно, полягає в тому, що ми не знаємо своїх прав, не знаємо, що нам належить за законом. Ми звикли сприймати закон тільки як якусь заборону на будь-що, інструкцію як треба і як не можна, чим і користується інша, більш кмітлива частина нашого народу.

Вагітність і страхування

На сьогоднішній день страхування це не просто данина моді чи наслідування західних країн, де це розповсюджено і в порядку речей, це просто дуже практична й необхідна процедура, завдяки якій ми можемо убезпечити своє життя від різного роду неприємностей.

Творча мама в декреті

Життя жінки круто змінюється після того, як вона йде у декрет. Чим би вона до цього не займалася - була успішною бізнес-леді, викладала в школі, вчилася в інституті чи перебувала «у вільному пошуку», декрет відкладає відбиток і на характер, і на стиль життя, і на смаки і переваги.

Робота і вагітність - від місяця до місяця

У вас є робота і ви вагітні або хочете завагітніти у найближчому майбутньому. Що це означає для вашої роботи? І з якими ситуаціями ви будете стикатися після того, як станете матір´ю? Ця стаття пропонує короткий огляд того, що можна очікувати від місяця до місяця, і пояснює ваші права та обов´язки.

11 найпоширеніших міфів про пологи

З вагітністю та пологами пов´язано багато народних прикмет і забобонів, і вони передаються з покоління в покоління. Більшість з них доволі безглузді: раніше майбутня мама не могла розраховувати на кваліфіковану медичну допомогу і сучасне обладнання. От і придумувалися різні прикмети, щоб пологи були легкими і народилася здорова дитина. Але цікаво, що деякі з цих забобонів дійсно не позбавлені сенсу. Ось 11 найбільш поширених забобонів з коментарями та спростуваннями лікаря гінеколога Ірини Столешніковой:

Огляд методик підготовки до пологів. Частина 3. Творчість

Заняття «вагітною» творчістю стають все більш популярними - і не даремно! Адже процес творчості в будь-якому стані приносить відчуття задоволення, сприяє більшій психологічній свободі і розкриттю потенціалу особистості, збагачує внутрішній світ людини.

Огляд методик підготовки до пологів. Частина 2. Фізична підготовка

Пологи - важка фізична робота, що вимагає фізичних сил і витривалості. Пасивний образ «вагітного» життя навряд чи додає цих необхідних якостей, тому варто пошукати можливості підготувати свій організм в заняттях фізичною культурою. При виборі виду занять керуйтеся своїми вподобаннями, а грамотно підібрати вправи та навантаження відповідно до терміну вагітності і вашого стану здоров´я допоможе досвідчений інструктор.

Огляд методик підготовки до пологів. Частина 1. Психологічні техніки

Все більше сучасних пар, які очікують на появу малюка, усвідомлюють, що підготовка до цієї події виходить далеко за рамки покупки приданого. Пологи і материнство - відповідальні і серйозні завдання, що вимагають від батьків готовності фізичної, інформаційної, психологічної.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас