Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Грудне вигодовування

Усе про грудне вигодовування ви дізнаєтеся на нашому сайті: відлучення від грудей, нестача грудного молока, зціджування та зберігання грудного молока, алергія в немовляти та інше.
Багато матеріалів, поради спеціалістів дадуть вичерпні відповіді на усі ваші  запитання.

А що у нас сьогодні на обід, мамочко?

Цікаво, що думають немовлята про свою їжу? Можливо, малюки розмірковують так? «Найкраща їжа, звичайно ж, у мене. Це – мамине молоко. Воно таке смачне! Але іноді мама забуває, що обід у нас загальний... і що їсть вона, те їм і я... Тому у мене болить животик і на щічках з'являються прищики».

Найпопулярніші запитання, які виникають у жінок в період лактації

Період, коли жінка годує своє маля груддю, більшість матусь пригадують з особливим трепетом і ніжністю. Проте, часто у молодих мам виникає багато запитань, пов’язаних з різними обставинами. Адже навколо теми лактації існує багато міфів, які передаються з уст в уста від однієї матусі до іншої. Тож ми вирішили вибрати найпопулярніші запитання, які жінки найчастіше задають лікарю стосовно тих чи інших моментів в період годування маляти груддю.

Зручне годування: що б сказав ваш малюк, якби він умів говорити?

Здавалося б, які питання можуть виникнути при грудному вигодовуванні? Адже мама інстинктивно прикладає немовля до грудей, годує його, і при цьому все відбувається правильно само собою. А ось уявіть, що ваш малюк раптом заговорив... Виявляється, ви б почули дуже багато цікавого про те, наскільки зручно йому під час годування...

Як вибрати свою ідеальну подушку для годування малюка? (Частина 3)

Місце годування дитини

Незважаючи на те, що у вас може бути спеціально куплений планер стілець або крісло для годування, вам все одно іноді доведеться годувати дитину на кухні або у вітальні. А можливо, у вас в будинку і немає спеціального місця для годування. У будь-якому випадку, вам доведеться вирішити, де ви найчастіше будете годувати малюка, і в залежності від цього вибирати подушку.

Як вибрати свою ідеальну подушку для годування малюка? (частина 2)

Існує безліч різних моделей подушок для годування – в такому великому виборі молодим мамам легко розгубитися. Так що ж врахувати при виборі подушки для годування малюка? Для початку пам'ятайте, що ви купуєте її з однією єдиною метою – зробити процес грудного вигодовування максимально комфортним для себе і для дитини.

Як уникнути болів в сосках при грудному вигодовуванні: 5 практичних порад

Щоб забезпечити малюкові повноцінне грудне вигодовування протягом року, мама повинна правильно піклуватися про стан своїх грудей. Болі і пошкодження сосків часто стають причиною переривання грудного вигодовування. Щоб цього не сталося, скористайтеся 5 практичними порадами.

Як вибрати свою ідеальну подушку для годування малюка? (частина 1)

Ви напевно чули про те, що подушка для годування малюка дійсно може полегшити процес грудного вигодовування. Але, вирішивши купити одну з них, безліч молодих матусь задаються питаннями: «Чим вони відрізняються одна від одної?», «Чи дійсно між ними є різниця?» і т.д. Відповідь - «ТАК»! Тому в даній статті ми вирішили детально розповісти про відмінності подушок для годування і дати кілька корисних порад, які допоможуть вам вибрати свою ідеальну подушечку.

Як привчити немовля до пляшечки (частина 3)

Корисні поради

• Деякі мами помічають, що їх охолоджене або заморожене молоко має злегка мильний присмак. Це через надлишок ферменту ліпази. Багато малюків не звертають на це уваги, але деякі можуть з цієї причини відмовлятися від пляшечки. Кип'ятіння молока перед охолодженням допоможе деактивувати даний фермент і позбутися від мильного присмаку.

Як привчити немовля до пляшечки (частина 2)

Відмова від пляшечки

Іноді немовлята на грудному вигодовуванні починають відмовлятися від пляшечки з соскою. Нижче ми дамо декілька порад, які допоможуть привчити до пляшечки малюка, який категорично від неї відмовляється. Але пам'ятайте, що цей процес все ж займе пару тижнів, і ви повинні бути дуже терплячі.

Як привчити немовля до пляшечки (частина 1)

Коли знайомити малюка з пляшечкою

Часто молоді батьки задаються питанням: «Коли найкраще пропонувати малюкові пляшечку?». Тут немає однозначно ідеального часу, але експерти з лактації рекомендують не робити цього, поки у вас не налагодиться вироблення молока (в необхідній кількості) і сам процес грудного вигодовування. Як правило, пляшечку малюкові пропонують на 2-4 тижні життя. Цей період вважається вдалим, так як і процес годування у вас з малюком вже налагодиться, і не буде занадто пізно, коли дитина може завзято відмовлятися від пляшечки (що трапляється, як правило, після 6 місяців).

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас