Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Грудне вигодовування

Усе про грудне вигодовування ви дізнаєтеся на нашому сайті: відлучення від грудей, нестача грудного молока, зціджування та зберігання грудного молока, алергія в немовляти та інше.
Багато матеріалів, поради спеціалістів дадуть вичерпні відповіді на усі ваші  запитання.

Ключова роль білка для росту і розвитку вашої дитини

Розвиток Вашої дитини залежить від генетичних особливостей, навколишнього середовища, та харчування. Найважливіша поживна речовина для малюка у перші 1000 днів життя - це білок. Це не дивно, тому що протягом першого року життя діти потроюють свою вагу і ростуть на 2 см за місяць.

Чому немовля відмовляється від грудей?

Дитина не хоче брати груди… Багато матерів сприймають це як вирок, мовляв, нічого не поробиш, переходимо на штучне вигодовування. Таке враження, ніби діти діляться на дві умовні категорії: ті, що ссуть груди, і ті, що відмовляються. Так само і себе матусі ділять на два «види»: та, у якої є грудне молоко, і та, у якої його нема.

Чи можна вагітній продовжувати годувати груддю?

Можливо, когось здивує заголовок статті, адже багато жінок упевнені: поки вони годують груддю – завагітніти другою дитиною не можуть. Це не зовсім так і покладатися на лактаційну аменорею (період природної контрацепції через пригнічення овуляції), як надійний спосіб попередження вагітності не варто.

Як підвищити лактацію?

Молоді матусі із уст в уста передають одна одній цілі легенди про те, які продукти стимулюють лактацію, а які категорично заборонено вживати в період годування груддю. А чи справді можна впливати на лактацію, коригуючи своє харчування?

Як впоратися з лактаційною кризою

Грудне вигодовування – це процес тісної взаємодії мами і дитини, в якому мама і її малюк стають єдиним цілим. Як і все інше в нашому житті, лактація має свої періоди, а так як це – двосторонній процес, то й успішне вигодовування грудьми залежить від обох. Тому сьогодні ми розповімо вам, як правильно реагувати і справлятися з різними лактаційними кризами.

Популярні міфи про грудне вигодовування (частина 4)

Народження дитини в сім'ї – це величезне щастя. Така подія не може і не повинна залишатися без уваги. Всі знають, що поява маленького члена сім'ї – це серйозне випробування для молодих батьків, тому багато хто намагається допомогти хоча б порадою. Напевно, звідси і народжується ця величезна кількість міфів, пов'язаних з вихованням та доглядом за дітьми, в тому числі і з грудним вигодовуванням. Сьогодні ми продовжимо тему найпопулярніших міфів про грудне вигодовування.

6 порад по догляду за грудьми для мами, що годує

Грудне вигодовування – абсолютно особливий період для молодої матусі. Щоб запобігти можливих проблем, необхідно виконувати низку простих правил, які допоможуть в перші тижні лактації.

Популярні міфи про грудне вигодовування (частина 3)

Як правильно годувати? Скільки дитині потрібно молока? Чи вистачає малюкові молока, чи, можливо, його потрібно догодовувати? Всі ці питання нерідко турбують молодих мам. На цю тему існує величезна безліч статей і наукових досліджень, але як і раніше тема грудного вигодовування оповита величезною кількістю міфів і помилок. Сьогодні, в продовження циклу статей про найпопулярніші міфи про грудне вигодовування ми розглянемо ці питання більш детально.

Популярні міфи про грудне вигодовування (частина 2)

Кожна жінка мріє залишатися привабливою за будь-яких обставин. Але вагітність нерідко вносить свої «корективи" у бажані 90-60-90. Що ж стосується фігури новоспеченої матусі та грудного вигодовування, тут є також свої міфи. Давайте спробуємо розібратися в цьому питанні, в продовження циклу наших статей про найпопулярніші міфи про годування грудьми.

Популярні міфи про грудне вигодовування (частина 1)

Тема грудного вигодовування оповита величезною кількістю міфів і забобонів. З чим це пов'язано, важко сказати, але одразу відрізнити, де правда, а де надумана балаканина, складно. Тим більше що основна маса з них звучить вельми переконливо. Тому у даній статті мова піде про найбільш поширені міфи про грудне вигодовування.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас