Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Грудне вигодовування

Усе про грудне вигодовування ви дізнаєтеся на нашому сайті: відлучення від грудей, нестача грудного молока, зціджування та зберігання грудного молока, алергія в немовляти та інше.
Багато матеріалів, поради спеціалістів дадуть вичерпні відповіді на усі ваші  запитання.

Що таке лактаційна криза і як її подолати?

Успішно годуєте малюка грудьми, але останнім часом вам здається, що молока бракує? У вас відчуття, ніби груди вже не наповнюються, як раніше? Можливо наступила лактаційна криза – період, коли кількість молока, яке виробляється жіночим організмом, тимчасово не відповідає потребам дитини. Лактаційні кризи, зазвичай, виникають в період з 3 по 6 тиждень після народження немовляти, а також на 3-4, 8-9 місяцях його життя. На щастя, періоди ці тривають недовго: від 3 днів до тижня. Тому запасіться терпінням і необхідною інформацію – ситуація незабаром почне налагоджуватись!

Як правильно зціджувати та зберігати грудне молоко?

Одного дня може наступити момент, коли Вам знадобляться запаси грудного молока: Ви захворіли і якийсь час не зможете годувати груддю, необхідно відлучитися на день-другий, або якщо мама поєднує виховання малюка з навчанням чи роботою, чи ін. ситуації. Словом, навчитися зціджувати груди та знати, як правильно зберігати грудне молоко має кожна жінка, яка годує груддю.

Baby-Led Weaning: найкращі продукти для самоприкорму

У меню прикорму за принципом BLW можна включити будь-які продукти, нарізані на зручні шматочки (для початку – за розміром кулачка дитини), м'які і такі що не становлять ризику задушення для малюка.

BLW-прикорм: що це, і в чому його переваги

Неймовірно популярний нині підхід до введення прикорму, BLW-прикорм передбачає перехід одразу до так званої «пальчикової їжі», пропускаючи пюре. Як розпочати, і чому такий підхід може вам сподобатися – про це поговоримо далі у статті.

Яку суміш купити малюку?

Найкраще годування для будь-якого малюка – грудне молоко. Але іноді обставини складаються таким чином, що організувати годування груддю немає можливості. На поміч молодій матусі і її новонародженому малюку прийдуть дитячі суміші. Стануть вони у пригоді й старшим діткам, які вже потребують додаткового харчування. Але як не заплутатися серед різноманіття і вибрати найкращий варіант для своєї дитини?

Від грудного вигодовування до штучного – покроковий гайд

Кожна дитина на грудному вигодовуванні по-різному реагуватиме на перехід від маминого молока до суміші. Тому перехід на штучне вигодовування потрібно зробити максимально плавним, при цьому уважно відлежуючи реакцію дитини на всі зміни і реагуючи відповідно.

Чи можна засмагати мамам, що годують

Якщо відповідати на це питання стисло, но так.

Відмовлятися повністю від сонячних ванн мамі, яка годує, точно не варто, і це може підтвердити професійний мамолог.

Дитячі каші на козячому молоці – смачний і здоровий прикорм

Ваш малюк вже починає пробувати «дорослу їжу»? Крім овочевих, фруктових і м'ясних пюре одним з найкращих продуктів для першого прикорму стануть дитячі каші на козячому молоці. Це швидкорозчинні кашки, неймовірно прості в приготуванні для мами і максимально смачні і корисні для крихітки.

Напої для годуючої мами – що можна і корисно?

Щоб молоко для малюка прибувало регулярно і в потрібній кількості, годуючій мамі потрібно споживати багато рідини. Так, грудне вигодовування може дійсно зневоднювати, тому вам потрібно щось пити протягом всього дня. І хоч звичайна чиста вода залишається найкращим варіантом, не у всіх вистачає витримки споживати тільки її. Що ж ще можна пити мамі в період годування грудьми?

Проблеми зі сном після вагітності: 8 корисних порад для молодої мами

Будь-яка новоспечена мама страждає від недосипу в перші пару тижнів після пологів. Проте коли малюк після цього часу починає все ж таки спати потроху, деякі матусі все ще не можуть собі цього дозволити. Причина тут, швидше за все, в емоційному стані – ейфорія, стрес, нерви і втома. Все це разом змушує маму не спати навіть після годування посеред ночі. «А раптом малюкові ще щось знадобиться через 5 хвилин? Та й спати начебто не так вже хочеться, можна зробити щось корисне...».

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас