Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Закони України про сiм'ю

Сімейне законодавство України (та коментарі до нього) дозволить вам краще знати свої права  і дасть вам змогу уникнути неприємностей.

Визнання батьківства

Питання визнання батьківства є досить актуальним у наш час. На жаль трапляються ситуації, коли батько відмовляється від своєї новонародженої дитини, не перебуваючи в офіційному шлюбі з матір’ю дитини та не хоче брати на себе обов’язки щодо її виховання та утримання. Що ж робити в такій ситуації нам розповість львівський адвокат Карпель Олександра legallawyer.com.ua.

Вже більше тисячі сімей оформили онлайн допомогу при народженні дитини

Днями кількість онлайн-заявників на отримання допомоги при народженні дитини перевищило тисячну позначку.

Допомога при народженні дитини – нові порядки

Останнім часом з різних джерел лунала інформація про те, що у зв’язку зі складною фінансовою ситуацією в країні, у 2016 році розміри допомоги при народженні дитини будуть значно зменшені, або що цю допомогу і взагалі скасують. Такі тривожні звістки, звісно, збентежили усіх молодих батьків, адже матеріальне становище багатьох сімей сьогодні є доволі складним. Тож чи відбулись афішовані зміни? Все про допомогу при народженні дитини на сьогоднішній день – у нашій статті.

Допомога малозабезпеченим родинам: хто може її отримати в 2016 році

В Україні держава піклується про родини, які мають низькі доходи, надаючи допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям».

Декретну відпустку тепер зараховуватимуть до страхового стажу

Стосовно питання про зміни у виплатах допомоги при народженні дитини (як кажуть в народі «дитячих» грошей) у матерів виникає безліч питань, і це природньо. З поміж інших тем, які турбують – чи буде зарахований період декретної відпустки до страхового стажу, згідно з останніми змінами законодавства?

Чи поширюватиметься призов на багатодітних батьків?

Донедавна в українському законодавстві не було чіткої відповіді на питання, чи можуть призвати на військову службу багатодітного батька. Адже, згідно з Законом "Про військовий обов'язок і військову службу", чоловіки, на утриманні у котрих є троє і більше дітей, мають право на дострокове звільнення зі служби під час особливого періоду, тобто мобілізації. Попри те, непоодинокими були випадки, коли чоловіків, які мають багатодітні сім'ї, все ж мобілізували для участі в АТО.

Зміни у виплатах «на дитину»

З 1 липня 2014 року вступає в дію стаття антикризового закону «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні», яка безпосередньо торкається допомоги при народженні дитини.

Процедуру оформлення допомоги при народженні дитини буде спрощено?

Нещодавно в парламенті був ухвалений закон, який значно спрощує процедуру оформлення допомоги при народженні дитини (за Законом «Про державну допомогу сім’ям із дітьми»). Останнє слово залишається за президентом, який має підписати даний закон.

Державна допомога по вагітності та пологах у 2013 році

Вагітність - це маленький період в житті, найчарівніший час у житті кожної жінки. Це хвилюючий період очікування найдорожчого в житті - власної дитини, такої улюбленої і довгоочікуваної. Будь-яка вагітна жінка ознайомлена з таким поняттям, як «декретна відпустка». Всі знають, що це - відпустка, у яку йде жінка під час вагітності і після пологів.

Як оформити декретну відпустку

Як підготуватися до нового життєвого етапу і що потрібно знати, збираючись у декрет?
Державні пільги можна умовно розділити на два види - відпустки та грошові допомоги. Хоча поняття декретної відпустки міцно увійшло в наше життя, але юридично такої відпустки немає, точніше, нею можна назвати як відпустку по вагітності та пологах, так і відпустку по догляду за дитиною (ст.17 та 18 Закону України про відпустки).

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас