Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Календар вагітності

Календар вагітності: зміни в організмі мами та її самопочуття, розвиток ембріону, формування його органів та систем, поради вагітним. Чи знаєте ви, що вже на десятому тижні вагітності у малюка починають рости нігті на пальчиках ручок та ніжок? Разом із вами ми радітимемо кожному дню, кожному тижню вашої вагітності!

Календар вагітності: тридцять другий тиждень вагітності

Дитина

Маля вже стає достатньо великим! Воно виросло до 16 дюймів і важить біля 1800 грамів. Дитина вже на стільки велика, що простір, в якому вона рухається, є обмеженим. Вона не може робити більшість рухів. Але й досі маля може пхатися і штовхатися.

Календар вагітності: тридцять перший тиждень

Дитина

Цього тижня ваше маля вже досягло росту біля 40 см і важить біля 1,5 кг. Воно вже достатньо велике, але ще не до кінця розвинене. Система регулювання температури також не до кінця розвинена, так що воно не може само забезпечувати себе теплом. Більш того, в дитини ще не побудований імунітет, то ж якщо вона народиться зараз, то буде дуже чутливою до інфекцій.

Календар вагітності: тридцятий тиждень вагітності

Дитина

Маля вже завдовжки 38см і важить біля 1300 грамів. Воно продовжує швидко рости і залишається в своєму теплесенькому гніздечку.

Календар вагітності: двадцять дев´ятий тиждень вагітності

Дитина

Зараз ваша дитинка вже важить понад 1 кг і трошки довша за 36,5 см. Ще чекати більше 10 тижнів до її появи. Цей час маля ростиме і ви відчуватимете його рухи все частіше. Рухи маляти все сильніші і воно б’ється довго в ту саму точку, це може бути боляче. Якщо воно знаходиться в верхній частині вашого живота, то може штовхатися в шлунок, а якщо внизу – то в кишечник, від чого ви можете потерпати. Дитина досі може рухатися у всі боки і перекидатися. Якщо вона лежить в позі головою вниз, ви можете відчувати її руки.

Календар вагітності: двадцять восьмий тиждень вагітності

Дитина

Дитина досягла цієї магічної відмітки - 28 тиждень. Вона вже має цілком правильні пропорції тулуба і голови, і якщо народиться зараз, то буде повністю розвинена, за винятком підшкірного жиру, за допомогою якого дитина не замерзає «ззовні». Це не означає, що всі її органи працюють достатньо добре. І для маляти дуже страшно вийти з цього теплесенького місцечка і опинитися в інкубаторі. Воно все ще дуже маленьке: завдовжки 35 см і важить 900 грамів. Так що краще, щоб воно лишалося ще в вашому животику.

Календар вагітності: двадцять сьомий тиждень вагітності

Більшість малят на 27 тижні вже достатньо розвинені, щоб вижити в зовнішньому світі, але ще мають рости в мамі. Недоношеним дітям все ж таки дуже важко під час пологів. Вони потребують штучного дихання, так як їхні легені ще не повністю розвинені. Діти, які народжуються значно раніше, мають мало підшкірного жиру, поморщену шкіру, довгі нігті на пальцях рук і ніг, і п´ятна на шкірі від першорідного калу. Це пояснюється тим, що дитина ще не встигає набрати достатньої ваги і потребує допомоги з боку плаценти. Таке трапляється частіше з двійнятами, адже вони ділять усе на двох: кров, кисень і поживні речовини, отримані з плаценти.

Календар вагітності: двадцять шостий тиждень вагітності

Дитина

Ваша дитина росте й росте: вона вже виросла до 33 см в довжину і важить 720 грамів. Тепер вона може відрізнити світло і тінь. Маля штовхається все сильніше і бере звичку робити це, коли ви хочете відпочити чи поспати. З іншої сторони, це добре, що воно не дає вам забути про свою присутність. Це означає, що з ним все нормально. Ви вже можете мірятися животами з іншими вагітними, якщо маєте нагоду, наприклад, в басейні чи в класі для вагітних :).

Календар вагітності: двадцять п´ятий тиждень вагітності

Дитина

Ваша дитина досягла таких розмірів, що вже не може вільно плавати в амніотичній рідині. Вона може рухатися в усіх напрямах, та вона ще далеко від тої позиції, яку прийме перед виходом на світ. Зараз маля знаходиться внизу живота, а потім зверху. Та ви добре його відчуваєте, коли воно перевертається чи змінює позу. Ваш лікар підкаже вам, як краще відчути свою дитину і на що звернути увагу. Також ви можете побачити, як маля рухається до вашої руки, якщо вона лежить на животі. Наступного місяця мозок вашої дитини буде рости з найбільшою швидкістю. Деякі вагітні жінки полюбляють їсти «розумну їжу», яка має високий вміст жирних кислот: лляні зерна, грецькі горіхи, рибу, яловичину, яйця. Подивіться, яку рибу безпечніше їсти там, де ви живете.

Каледар вагітності: двадцять четвертий тиждень вагітності

Дитина

Що б не відбувалось навколо вас: переїзд, робота чи відпустка, ваше маля не зважає на те і продовжує рости. Воно поступово стає кругленьким немовлям із шаром підшкірного жиру. Його м’язи зміцнюються і голова тримається міцніше до тіла. Його поштовхи стають сильнішими. Ваша дитина вже важить більше 450 гр і завдовжки більше 32 см.

Календар вагітності: двадцять третій тиждень вагітності

Дитина

Цього тижня ваше маля вже досягло 30,5 см довжини. Це повноцінна людинка, яка важить півкілограма. Вона радісно перекидається і грається в своєму безпечному, тепленькому і затишному містечку. Ви двоє можете з ним спілкуватися. Якщо ви натиснете легенько на свій живіт, маля одразу вам відповість. Або якщо воно штовхається і ви реагуєте, воно продовжуватиме, щоб ви знали, що воно там. Ви можете розмовляти з дитинкою і співати для неї пісні, адже вона вже давно впізнає ваш голос.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас