Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Календар вагітності

Календар вагітності: зміни в організмі мами та її самопочуття, розвиток ембріону, формування його органів та систем, поради вагітним. Чи знаєте ви, що вже на десятому тижні вагітності у малюка починають рости нігті на пальчиках ручок та ніжок? Разом із вами ми радітимемо кожному дню, кожному тижню вашої вагітності!

Календар вагітності: сорок другий тиждень вагітності

Ваша вагітність: 42 тиждень

Мабуть ви маєте таке враження, ніби над вами жорстоко пожартували, але ви дійсно скоро народите. Жоден лікар не дозволить, щоб жінка виношувала дитину більш ніж на 2 тижні довше за встановлений строк, так що кінець насправді близько. І дякуємо Богу на сучасну медицину!

Календар вагітності: сорок перший тиждень вагітності

Ваша вагітність: 41 тиждень

Так як ваша «заповітна» дата вже настала і минула, ви можете почати хвилюватися. Заспокойтеся, бо більшість жінок, що вагітні вперше, проходять через це. Не переймайтеся, скоро маля лежатиме на ваших руках і буде щасливе вас бачити.

Календар вагітності: сороковий тиждень вагітності

Ваша вагітність: 40 тиждень

Клас! Ви це зробили! Тепер кожного дня може статися так, що ви вже триматимете дитину на руках, дивитиметься в її очі, і тихенько шепотітимете: « я така щаслива бачити тебе!».

Календар вагітності: тридцять дев´ятий тиждень вагітності

Ваша вагітність: 39 тиждень

Ваша «знаменна дата» наближується, а ви так і дивитесь на календар. Але знаючи, що менше 10% жінок народжують в саме цей день, подумайте про те, що пологи можуть початися неочікувано. В будь-якому, це буде найсприятливішим моментом для дитини. То ж постарайтеся не засмучуватись, якщо дитинка з’явиться раніше чи пізніше, ніж ви планували.

Календар вагітності: тридцять восьмий тиждень вагітності

Ваша вагітність: 38 тиждень

За пару тижнів ваш синдром «влаштування» досягне апогею. Ви будете зайняті пранням і складанням дитячих речей. Якщо ви все ще не встановили дитячу кроватку, люльку тощо, то зараз самий час зробити це.

Календар вагітності: тридцять сьомий тиждень вагітності

Ваша вагітність: 37 тиждень

Тепер ваша дитинка офіційно готова! Це означає, що тепер ви в будь-який момент можете нормально народжувати. Ця страшна, хвилююча ідея так і крутиться в голові. У вашого чоловіка, безсумнівно, те ж саме відчуття. Так що не бійтеся ділитися думками і насолоджуйтесь цими останніми тижнями (чи днями) разом.

Календар вагітності: тридцять шостий тиждень вагітності

Ваша вагітність: 36 тиждень

Ще зовсім трошки, всього 28 днів (плюс/мінус пару днів) лишилося до початку вашого нового життя. Закінчуйте свої приготування, скупляння пелюшок та їх прання; впевніться, що дитяча кімната також повністю готова. Тоді, навіть якщо дитина з’явиться раніше, ви будете готові.

Календар вагітності: тридцять п´ятий тиждень вагітності

Ваша вагітність: 35 тиждень

Отже цей день (день пологів) непомітно підкрадається, ви можете почати нервувати з того приводу, що вас очікує такий біль. Не концентруйтеся на неприємних моментах, краще подумайте про те, як ви вперше побачите своє маля.

Календар вагітності: тридцять четвертий тиждень вагітності

Ваша вагітність: 34 тиждень

Дитяча кімната вже майже готова. Ви запаслися пелюшками. Ви готові і чекаєте. І, якщо все піде добре, то чекати вам ще 6 тижнів. Так що не зводьте себе з розуму, насолоджуйтесь цим часом будучи наодинці, з друзями чи з чоловіком. Бо незабаром з’явиться дитина і ви мріятимете про такий час.

Календар вагітності: тридцять третій тиждень вагітності

Дитина

Всі органи маляти вже розвинулися і деякі з них працюють так, як працюватимуть після народження. Формується шар підшкірного жиру, завдяки чому потрохи розгладжуються його морщинки. Шкіра стає рожевою, тоненьке волосся також сходить, його заміняє сироподібна маса. Цей «дитячий сирний крем» запобігає висиханню шкіри. Тоненьке волосся зі шкіри сходить і плаває в амніотичній рідині.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас