Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Їжа: корисно та смачно

Правильне харчування дуже важливе для розвитку дитини. Ми не тільки допоможемо вам корисно і дуже смачно годувати свою дитину, але і вам обіцяємо багато цікавого і корисного. Поради зі здорового харчування, плюси і мінуси дієт, з годування дитини і введення прикорму, приготуванню їжі з дитиною - все це ви знайдете розділі "Їжа: корисно та смачно"

Різдво на носі: торт «Шоколадний глінтвейн»

Глінтвейн – традиційний різдвяний напій, який є дуже популярним і у нас. Знайомий букет ароматів: прянощі, терпкість вина та свіжі цитрусові нотки… будить в уяві святкові образи. А якщо спробувати приготувати торт із улюбленим ароматом глінтвейну? – Вийде дуже смачно! Рецепт ми вже підготували.

Дитяче меню на осінньо-зимовий період

В холодну пору року нам особливо необхідні вітаміни, мінерали та поживні речовини, аби зміцнити імунітет і допомогти організму у боротьбі з вірусними захворюваннями, звичними для цього періоду. Щедра осінь залишила нам чимало вітамінних дарів, але протягом зими вони втрачатимуть свої корисні властивості. Як же формувати раціон харчування на холодний період, аби наш організм отримував максимум користі? Особливого захисту потребують діти, адже вони більш вразливі до різних захворювань, тож харчування малюків – це дуже важливо.

Готуємо дім до приходу святого Миколая + рецепт пряників - «миколайчиків»

Незабаром найбільш магічна ніч в році – ніч, коли Святий Миколай спускається на землю, аби покласти під подушки всіх чемних діток омріяні подарунки. Цього дня з трепетом чекають тисячі дітей по всьому світу. Малеча знає, що Миколай зайде в кожен дім, не омине нікого. А щоб належно зустріти бажаного гостя – варто оселю гарненько причепурити. Відповідний антураж посилить відчуття свята, радісні емоції, а його створення стане захоплюючою грою для малечі.

Вагітність, діти і суші: які є варіанти?

Хоча суші і не відносяться до нашої національної кухні, поласувати ними люблять всі. У їхньому складі рис, овочі, водорості, сира риба та інші морепродукти. Під час вагітності часом так важко собі в чомусь відмовляти, та й багато дітей, бачачи, як цим делікатесом ласують батьки, починають випрошувати спробувати суші. Звідси у багатьох виникає питання – а чи варто вживати суші вагітним і давати їх дітям? Давайте розбиратися!

Ароматний напій, який зігріє в зимові морози: оригінальні рецепти глінтвейну

Глінтвейн вже стає і в Україні символом зимових свят. Хоча традиція готувати цей ароматний напій прийшла до нас із Західної Європи. Окрім чудових смакових якостей, які властиві глінтвейну, він допомагає зігрітися, а також має і лікувальні властивості: знімає перші ознаки застуди. А ще, цей запашний напій створює прекрасну атмосферу теплого спілкування в колі найближчих. Запропонуйте своїм гостях по скляночці глінтвейну, приготованого власноруч, вони обов’язково оцінять ваші старання!

Як легко навчити дитину їсти самостійно: 5 ключових порад

Мама каже, що мені скоро рік, я вже зовсім великий і можу їсти сам. Ось чудово! Я давно вмію їсти з пляшечки, тільки ложечкою з тарілки у мене ще не виходить. Але це нічого, скоро навчуся.

Король осіннього столу: рецепти страв із гарбуза

Гарбуз, який є одним із символів осені, сьогодні все частіше з’являється на наших столах, стає популярним інгредієнтом багатьох страв: і супів, і гарнірів, і навіть десертів та напоїв. Така тенденція, безумовно, є дуже позитивною, адже гарбуз є природнім вітамінно-мінеральним комплексом.

Діти не люблять овочі та фрукти? Спробуємо виправити ситуацію (частина 2)

Продовжуючи тему, варто підкреслити: якщо маєте намір прищепити дітям любов до овочів та фруктів (чи будь-чого іншого), не варто застосовувати радикальних методів, наполегливо заставляючи дитя їсти ці продукти. Адже однозначно наштовхнетесь на заперечення, і що сильнішим буде ваш напір – то з більшим спротивом з боку дитини зіткнетеся. Тому тут краще застосовувати метод м’якої наполегливості. Дуже поступово додавайте нові продукти у раціон дитини, а якщо зустрінете опір – не наполягайте. Ви можете вводити фрукти та овочі до улюблених страв малюка, таким чином м’яко долаючи бар’єр.

Діти не люблять овочі та фрукти? Спробуємо виправити ситуацію (частина 1)

На жаль, нам часто не подобається смак корисної їжі, натомість із задоволенням смакуємо тим, від чого вартувало б відмовитись. І цьому є пояснення. Якщо часто їсти так-звану «шкідливу їжу» (копченості, фаст-фуд, снеки…), ми звикаємо до її яскравого, вираженого смаку, який спеціальним чином підсилюється. Після таких «смаколиків» звичайне овочеве рагу здається просто прісною травою. А от поласувавши солоденьким, ми можемо швидко покращити свій настрій, збадьоритись, а звідси й формування залежності. Та якщо доросла людина може усвідомлювати такі речі і завбачливо регулювати свій раціон, дітям буває дуже складно пояснити, що кількість, наприклад, цукерок варто обмежити, а от овочі та фрукти – корисна їжа, якої треба споживати більше.

Чим годувати дитину після року?

Мені вже один рік, тому я показую один пальчик, коли інші дорослі запитують маму, скільки вашій дитині років. А ще бабуся каже мамі, що мене пора перевести на загальний стіл, щоб я міг їсти, як дорослі. А що це таке, загальний стіл?

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас