Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Їжа: корисно та смачно

Правильне харчування дуже важливе для розвитку дитини. Ми не тільки допоможемо вам корисно і дуже смачно годувати свою дитину, але і вам обіцяємо багато цікавого і корисного. Поради зі здорового харчування, плюси і мінуси дієт, з годування дитини і введення прикорму, приготуванню їжі з дитиною - все це ви знайдете розділі "Їжа: корисно та смачно"

Правила приготування курки і помилки, які допускають господині

Смачно приготована курочка – вершина майстерності господині. Але навчитися готувати досить пісну курку так, щоб вона була соковитою, смачною і ароматною, не так уже й просто. Хочете удосконалити свою майстерність? Або, можливо, ви до сих пір допускаєте деякі з поширених помилок при приготуванні курочки? У будь-якому випадку, наша стаття буде корисною!

Кабачковий сезон: рецепти смачних та легких літніх страв

В одній із попередніх статей ми розповідали вам про користь короля літнього столу – кабачка. Окрім легкого смаку, він радує багатим вітамінним і мінеральним складом. Кабачок дуже корисний для нашого організму, до того ж є низькокалорійним продуктом. Він ідеально підходить для легкого літнього меню, є справжньою знахідкою для тих, хто дбає про фігуру. Тож пропустити сезон кабачка – це просто не серйозно. Аби він пройшов максимально смачно – скористайтеся нашими рецептами.

Сезон варення: обираємо посуд для приготування улюблених ласощів

Для більшості господинь літня пора – це пора заготівлі варення. Адже аромати соковитих фруктів та ягід хочеться зберегти на весь рік, тож вигадуємо все нові рецепти, комбінуючи смаки. Та для того, аби варення вдалося, важливо не лише обрати вдалий рецепт, а й дотримуватись важливих правил приготування. Сьогодні поговоримо про вибір посуду для приготування варення.

Кабачок – справжній король літа

Мабуть, усім відомо, що кабачок – справжній друг нашого здоров’я і краси. Але чи знали ви, що фахівці Європейської спільноти дієтологів назвали цей овоч рекордсменом за позитивним впливом на організм людини?! В чому ж заслуги кабачка? Звісно – це і багатий склад, і низький гіпоглікемічний індекс, а головне – кабачок називають біощіткою, яка «вимітає» з організму все непотрібне, творячи ефект детоксикації. А ще, кабачок унікальний тим, що споживати його можна всім, протипоказань до вживання даного продукту зовсім небагато і це не може не радувати. Отож, про неймовірну користь короля літа - кабачка ми вирішили поговорити у розпал його сезону.

Правила споживання фруктів

Літо – фруктова пора. Всі ми знаємо, що фрукти є надзвичайно корисними для нашого організму, проте, бажаючи отримати максимум користі – маємо знати деякі важливі правила вживання фруктів. Отож…

Улюблені рубані курячі котлети – варіанти приготування

Дуже ніжні котлети з нарізаного курячого філе давно вже увійшли в щоденний раціон багатьох сімей. І це не дивно – вони неймовірно смачні, соковиті, та й готуються вони вкрай просто – в середньому приготувати порцію котлет з однієї грудки або двох філе у господині не займає більше півгодини часу, а їдять їх із задоволенням і діти, і дорослі.

Літній прикорм: питання і відповіді

Моє перше літо – така чудова пора! Сонечко світить, і ми з мамою цілими днями гуляємо на вулиці, а там так цікаво і весело! А ще мама каже, що я вже великий, і пора мені вводити прикорм. Що це таке – я ще не знаю, але мама каже, що мені дуже пощастило, адже зараз літо і можна їсти смачні свіжі овочі і фрукти...

Молода картопля: для здоров’я та стрункої фігури

Молода картопля – цінний дарунок літа, який радує не лише своїм смаком, а й користю. До того ж, цей продукт можна навіть тим, хто хоче схуднути. В молодій картоплі цілий ряд вітамінів: A, C, E, K, вітаміни групи В, фолієва кислота, холін, ніацин, калій, кальцій, магній, натрій, фосфор, йод, сірка. Молода бульба є повноцінним джерелом білка! А ще, вона багата на біофлавоноїди – це група речовин, які зміцнюють стінки судин. Саме молода виграє за користю перед картоплею, яка пережила зиму.

Сезон консервації: як стерилізувати банки?

Літо і перші врожаї ягід відкрили сезон консервації. Ми бажаємо на довше зберегти дари щедрої пори, аби мати змогу взимку насолоджуватись смаком літа. Тож варимо ароматні джеми та варення, заморожуємо плоди.

Чай для дітей: користь чи шкода?

Думаю, всі ми пам'ятаємо, як в дитинстві пили чай разом з батьками. Але за 90ті роки кількість дітей, які п'ють чай, значно знизилася. Причина тому – кофеїн, який міститься в ароматному напої і, звичайно ж, впливає на дитячий організм. Але є тут інша сторона – дітки молодшого шкільного віку часто мають надлишкову вагу, так як через відмову від чаю вони частіше п'ють солодкі напої, що містять велику кількість цукру. Тож, чи шкідливий кофеїн для дитини, чи можна поїти чаєм дошкільнят, і якщо так – то як робити це правильно?

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас