Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Їжа: корисно та смачно

Правильне харчування дуже важливе для розвитку дитини. Ми не тільки допоможемо вам корисно і дуже смачно годувати свою дитину, але і вам обіцяємо багато цікавого і корисного. Поради зі здорового харчування, плюси і мінуси дієт, з годування дитини і введення прикорму, приготуванню їжі з дитиною - все це ви знайдете розділі "Їжа: корисно та смачно"

Сухофрукти – скарб для нашого здоров’я та краси

Курага, чорнослив, родзинки, фініки, інжир… Багато з нас люблять ласувати сухофруктами, тому вони присутні в їх раціоні. І не даремно, адже сухофрукти – справжні натуральні ліки для нас. Вони поліпшують обмінні процеси, травлення, зміцнюють серцево-судинну систему, покращують стан нашої шкіри та волосся. Тож ці та інші корисні властивості сухофруктів є вагомими аргументами для того, аби від сьогодні на вашому столі частіше з’являлися такі смаколики. Додавайте їх в каші, сир чи просто смакуйте, коли забажаєте, в якості перекусу чи десерту.

Прості десерти до 8 березня

У святкові дні нам хочеться побалувати себе чимось смачненьким. Навіть якщо ви обмежуєте споживання солодощів, в особливий жіночий День можна трохи відкоригувати звичні правила харчування. Тож пропонуємо вам кілька простих рецептів смачненьких десертів, якими можна урізноманітнити святковий день.

Готуємось до Масляної: топ-5 кращих рецептів млинців

Масляна передує Великому посту. І вже так склалося, що традиційні святкування цього дня здавна у нас були веселими та ситними. Король столу – запашний млинець – символ Масляної. Саме через свою круглу форму, яка нашим предкам дуже нагадувала сонце – головний символ приходу весни, млинець став основною, навіть ритуальною стравою Масляної. Господині з уст в уста, із покоління в покоління передавали рецепти найсмачніших млинців, а у святкові дні натхненно готували та вгощали рідних і близьких своїми «фірмовими» смаколиками ;).

Популярні «міфічні» правила здорового харчування (частина 2)

Споживання їжі маленькими порціями пришвидшує метаболізм та допомагає схуднути

Це твердження є вірним, адже такий режим харчування справді пришвидшує метаболізм, проте не до такої степені, щоби людина втратила вагу. Коли ми споживаємо їжу частіше, але невеликими порціями, ми зменшуємо ймовірність виникнення відчуття голоду, який даватиме нашому мозку сигнал про те, що потрібно запасатись жиром, адже є дефіцит їжі (це пояснення, звісно, доволі поверхневе, але суть воно передає). А от якщо ви справді хочете пришвидшити метаболізм, єдиний спосіб – зайнятися спортом. Адже що більше в людини м’язової тканини щодо жиру, то швидшим у неї буде метаболізм.

Солодка залежність. Чому так важко встояти перед шоколадом?

Залежність від солодкого… Ця тема актуальна для багатьох. Буває, ситно пообідаєш, як то кажуть «під зав’язку», але є відчуття, наче ще чогось бракує… Хочеться чогось добренького, солоденького. І в хід ідуть цукерки, печива, круасанчики, пончики, тортики… Або ж ми добре поїли, а вже через годину відчуваємо непереборне бажання щось з’їсти, обов’язково калорійне: піцу, шоколадний батончик, шматок торта. Інколи виникає таке враження, ніби це справжня залежність, перед якою ви безсилі. Як опанувати себе? Це просто звичка, чи тут є, все-таки, якесь більш ґрунтовне пояснення?

Готуємо для коханих до Дня святого Валентина: пиріг із шинкою та сиром

Наближається наше улюблене свято – День усіх закоханих. І навіть якщо ви по натурі не романтик, в цей день усім нам хочеться ніжності, тепла, палких зізнань і приємних сюрпризів від коханих людей. З-поміж інших чудових способів розказати про свої почуття та зробити приємне близьким чільне місце займають кулінарні презенти. Не даремно ж кажуть, що шлях до серця чоловіка лежить через його шлунок. Приготуйте коханому смачний сюрприз і його радості не буде меж. Адже це не лише нагода пригостити смачненьким, а й демонстрація вашого особливого ставлення: ви старались, вклали душу у свою страву, тож це справді дуже особливий дарунок.

Популярні «міфічні» правила здорового харчування (частина 1)

Після святкових застіль, багато з нас задумуються над тим, аби відкоригувати своє харчування: проводимо різні розвантажувальні дні, хтось сідає на дієту, хтось з головою поринає у світ здорового харчування, вивчаючи основні його правила та прискіпливо їм слідуючи. Та, виявляється, багато відомих усім «правил» здорового харчування є просто міфами, які не мають під собою логічного обґрунтування, або трактуються доволі поверхнево. У сьогоднішній статті про такі міфи й поговоримо, точніше розвіємо їх, аби вони не ускладнювали нам життя, нав’язуючи хибні уявлення.

Нехай сезон хурми не пройде даремно: готуємо варення, джем та мармелад із «заморського» плоду

З приходом холодів на прилавках знову красується яскрава хурма. Один тільки вигляд помаранчевого плоду піднімає настрій, адже всі ми любимо цей ніжний, солодкий смак, а ще – знаємо про користь хурми. А вона справді неоціненна! Адже яскравий плід багатий бета каротином, вітамінами С, А, калієм, магнієм, кальцієм, залізом. Також, хурма є джерелом клітковини, а за поживною цінністю вона не поступається винограду та інжиру.

Піца без тіста: які можуть бути альтернативи?

Всі ми любимо піцу за простоту і різноманітність даної страви. А якщо ви її не любите, значить просто ще не знайшли свій ідеальний рецепт – улюблене поєднання начинок. Піца постійно виручає нас, коли ввечері немає можливості довго готувати вечерю, коли несподівано приходять гості, коли планується свято чи вечірка і просто в будь-який вечір, коли хочеться відпочити за улюбленим фільмом в затишній домашній обстановці.

Декор новорічного столу: їстівна ялинка

Новий рік наближається! Кожна господиня потроху починає задумуватись над святковим меню, а деякі вже навіть чітко його спланували. Хочеться, аби усі страви були смачними та оригінальними, а стіл виглядав вишукано і ефектно. Як чудово, що в наш час господині з абсолютно різних міст і навіть країн можуть ділитися своїм успішним кулінарним досвідом, цікавими ідеями, допомагаючи цим одна одній. Сьогодні ми зібрали кілька креативних ідей декору новорічного столу, які зроблять його справді оригінальним і святковим.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас