Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Їжа: корисно та смачно

Правильне харчування дуже важливе для розвитку дитини. Ми не тільки допоможемо вам корисно і дуже смачно годувати свою дитину, але і вам обіцяємо багато цікавого і корисного. Поради зі здорового харчування, плюси і мінуси дієт, з годування дитини і введення прикорму, приготуванню їжі з дитиною - все це ви знайдете розділі "Їжа: корисно та смачно"

Рецепти смачної домашньої паски

Паска – традиційний великодній хліб українців. Існує багато легенд та переказів про те, звідки походить звичай випікання пасок, а дослідники стверджують, що традиція освячувати хліб під час Великодньої Літургії дуже давня, започаткували її ще апостоли.

Продукти, що знижують рівень холестерину в крові

Високий рівень холестерину в організмі є причиною безлічі проблем зі здоров'ям. Сьогодні проблема високого рівня холестерину набирає обертів і стає актуальною для все більшої кількості людей через неправильне харчування (нездорові перекуси і фаст-фуд) і нестачу часу (або бажання) для фізичних навантажень. В результаті, останнім часом високий рівень холестерину стає все більш поширеною причиною смерті.

Випічка до пісного столу

Триває Великий Піст - час, коли наше тіло і душа очищаються, ми готуємось до Величного свята Христового Воскресіння. В попередніх статтях ми вже ділилися з Вами рецептами пісних страв. В сьогоднішній - хочемо запропонувати рецепти пісної випічки.

10 секретів ідеальних млинців

Хіба це не чудово, побалувати своїх рідних і близьких смачними млинцями на Масляну? У кожної господині просто зобов'язаний бути свій фірмовий рецепт найкращих млинців. Але готуючи по одному і тому ж рецепту, результат буває абсолютно різним. Тому пропонуємо вашій увазі 10 секретів ідеальних млинців.

Млинцевий торт з сиром – найкраще пригощання на Масляну

Набридли прості млинці? Тоді ось вам чудова альтернатива – смачний млинцевий тортик. Існує безліч рецептів млинцевих тортів, починаючи від солодких, перемазаних згущеним молоком, і закінчуючи самими незвичайними закусочними варіантами. Сьогодні ми хочемо поділитися з вами чудовим рецептом млинцевого торта з сиром, який раніше було прийнято подавати в кінці масляного тижня.

Млинці на будь-який смак, або наближається масляна!

Наближається Масляна – свято, яке символізує проводи зими, перехід до весни. Відзначають Масляну протягом останнього тижня перед початком Великого (передвеликоднього) посту. Одна з основних страв цього свята – млинці, які за своєю формою нагадують форму сонця (це ще наші предки підмітили, тоді й народилася традиція ;).

Пригостіть сім’ю гарбузовим пирогом!

Гарбуз – надзвичайно корисний продукт (в тому числі для маленького організму, що росте і розвивається). Увесь секрет – у цінному складі продукту: тут і вітаміни (С, Е, К, РР, вітаміни групи В, рідкісний вітамін Т, який сприяє прискоренню обмінних процесів в організмі, каротин), мінерали (цинк, залізо, кальцій, натрій та ін.), білки, пектин. Завдяки такому багатому складу, вживання гарбуза покращує зір, укріплює серце і судини, нормалізує роботу кишечника, попереджує розвиток анемії, підвищує захисні властивості організму та має багато інших цілющих властивостей.

7 головних правил харчування для втрати ваги

Не тільки фізичне навантаження, але і правильне харчування відіграє важливу роль в процесі схуднення. Ви повинні стежити за тим, що ви їсте, коли ви їсте (адже навіть найкорисніша їжа вранці не принесе ні грама користі в нічний час) і в яких кількостях. На жаль, немає однієї чарівної дієти, яка б ідеально підходила всім і кожному, тому вам доведеться підібрати свій власний план харчування, який буде ефективним для вас. А ми пропонуємо вам головні правила харчування, які підходять всім, і є основними при схудненні.

Введення першого прикорму: з чого почати?

Стосовно цього питання (з яких продуктів розпочинати введення прикорму) досі немає спільної думки ні серед педіатрів, ні серед дієтологів. Загальноприйнятими і найбільш популярними є наступні страви першого прикорму: овочеві пюре, безмолочні каші, кисломолочні продукти. Вибір, звісно, залишається за мамою. Проте, існують деякі рекомендації щодо надання переваги тому чи іншому продукту при введенні першого прикорму.

Рецепти традиційних Різдвяних страв

Кутя

400 г пшениці
200 г маку
1 скл. лущених горіхів
3-4ст.л. меду
2 ст.л. цукру
по 100 г родзинок, кураги, чорносливу.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас