Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Ігри для дітей

Розвивайтеся гораючи! В цьому розділі ви знайдете безліч дитячих ігор для дому, вулиці і дитячих свят, а також розвиваючі ігри і конкурси для дітей будь-якого віку.

Вчимо малюка прибирати іграшки: корисні поради батькам

Малюки володіють неймовірною здатністю наводити безлад – кожен день весь вміст їхніх поличок і ящиків з іграшками вмить виявляється на підлозі (ну, принаймні, нам так здається). І, як би це не засмучувало, схоже, їм подобається весь цей хаос: всі іграшки близько і під рукою, кожну можна тут же взяти і грати – це не тільки робить гру ще більш веселою, але і дарує відчуття безпеки.

Прив’язаність малюка: чому йому так потрібна улюблена іграшка?

Улюблені іграшки заспокоюють, втішають малюків, дарують відчуття впевненості, допомагають побороти страх в самих різних ситуаціях. Причому такою улюбленою іграшкою може бути як плюшевий ведмедик, так і покривало, і навіть мамина стара футболка, до якої дитина прив'язалася. І якщо ви думаєте, що досягнувши віку 2 років, малюк вже достатньо дорослий, щоб попрощатися з улюбленою іграшкою, подумайте ще раз.

Які іграшки не потрібні вашій дитині

Іграшки – важлива складова дитинства кожного малюка, їхню роль важко переоцінити, адже саме через них кожен малюк пізнає світ. Кожній мамі, безумовно, хочеться, щоб кожна куплена або подарована крихітці іграшка принесла не тільки купу емоцій, але й чомусь вчила дитину, допомагала розвивати різні якості.

Улюблені ігри та іграшки – що вони можуть розповісти про дитину?

Ви ніколи не замислювалися, чому одна дитина із задоволенням грає з солдатиками, але не любить машинки, а іншу «хлібом не годуй», дай гаражика для машинки побудувати або в гоночки з кимось позмагатися? Або чому деякі дівчатка обожнюють ляльки і м'які іграшки, а інші більше люблять щось робити своїми руками? Улюблені ігри та іграшки можуть чимало розповісти про характер і розвиток вашої дитини. Хочете знати, що саме?

Про користь комп’ютерних ігор для дітвори

Вважаєте, що онлайн ігри тільки шкодять вашому чаду? Даремно! Вже неодноразово було доведено, що навіть такий вид розваги здатний принести багато користі кожній дитині. Звичайно, розвиваючі ігри типу головоломок і пазлів або ігри на уважність мають яскраво виражену користь. А як щодо звичайних гонок, файтів, стрілялок, які так люблять хлопчики, і усіляких ферм, акваріумів та наряжалок, від яких в захваті дівчатка? Вони теж корисні, і це вже не раз довели різні дослідження в галузі психології та розвитку дітей. Чим?

Ляльки Монстер Хай – думка дітей

Монстер Хай – одні з найпопулярніших ляльок у світі, мільйони дітей з різних куточків земної кулі мріють про цю незвичайну іграшку. Неординарні і яскраві, сміливі та зухвалі, але в той же час добрі і неймовірно доброзичливі – ось чим вони підкуповують дітей.

Вчимося граючи: дитячі розвиваючі ігри з конструктором

У вас є безліч причин купити своїй дитині конструктор, адже з ним не тільки дуже цікаво грати – ці ігри неймовірно корисні для розвитку та навчання дитини. Граючи з конструктором, малюк розвиватиме дрібну моторику, зорово-моторну координацію, творчість, мислення, здатність планувати і вирішувати проблеми, уяву і навіть свій словниковий запас. Вона ознайомиться з основними поняттями, такими як колір, форма, кількість, розмір і т.д. При чому, придумати цих ігор можна величезну безліч – в цьому скоро ви переконаєтеся самі.

Які комп´ютерні ігри корисні для дітей

Комп'ютерні та онлайн ігри цікаві багатьом дорослим, не кажучи вже про дітей! Вони дарують безліч емоцій, а час за грою проходить просто непомітно. Нащастя, пройшли ті часи, коли вважали комп'ютерні ігри вкрай небезпечними і шкідливими для дитячої психіки, і сьогодні навіть дитячі психологи з упевненістю заявляють – онлайн ігри для дітей корисні, звичайно ж, якщо знати міру.

Найкращі іграшки для немовлят (частина 2)

Сучасна різноманітність дитячих іграшок настільки велика, що в ній дуже просто розгубитися. Особливо ж, коли мова йде про молодих батьків або друзів родини, які хочуть зробити приємний, цікавий і корисний подарунок малюкові. Тому сьогодні, в продовження теми про найкращі іграшки для немовлят, ми продовжимо їх список.

Топ-5 найкорисніших ігор для малюків

Навіть якщо ви дуже заклопотані, завжди знаходьте час для активних ігор зі своїм малюком. Ігри дуже важливі для психічного та фізичного розвитку маляти. Правильно підібрані для дитини 1-2 років ігри знайомлять її з оточуючим світом, вчать правильно виражати свої емоції, тренують м’язи, розвивають дрібну і велику рухову моторику.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас