Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Ігри для дітей

Розвивайтеся гораючи! В цьому розділі ви знайдете безліч дитячих ігор для дому, вулиці і дитячих свят, а також розвиваючі ігри і конкурси для дітей будь-якого віку.

Розвиваючі ігри для дітей з конструкторами Lego

Напевно, кожна мама постійно шукає нові способи навчати і розвивати своїх діточок, і хоче зробити цей процес веселим і захоплюючим. Від творчості до математичних вправ – є безліч способів розвивати дитину за допомогою конструкторів Lego і Duplo. Ми пропонуємо вам кілька варіантів цікавих розвиваючих ігор з даними конструкторами, які підійдуть діткам будь-якого віку і неодмінно сподобаються їм.

Розвиваємо інтелект дитини за допомогою Lego ігор

Молоді батьки часто задаються питанням, як краще розвивати свою дитину інтелектуально. Експертам давно відомо, що певні типи ігор сприяють розумовому розвитку дітлахів, включаючи такі традиційні, як настільні та карткові, а з недавнього часу і ігри-конструктори.

Незамінні друзі кожної дівчинки - Lego Friends

Світ конструктора Лего – це мрія кожної дитини! В ньому можна не тільки побувати і отримати купу вражень, а й навіть створювати і розвивати його самостійно. Серія Лего Френдс розроблена спеціально для дівчаток, які люблять втілювати історії своїх персонажів у реальність. Старше покоління звикло ототожнювати конструктор з виключно початковими будівельними навиками та можливостями. І зараз якраз можливість розвіяти ці стереотипи і надати цим бездушним пластмасовим елементам гри нове дихання.

Чому діти люблять будувати халабуди

Напевно, кожен з вас, коли був маленьким, любив будувати будиночки або халабуди, роль яких нерідко виконували кухонні столи, накриті простирадлом або неймовірні споруди зі стільців, ковдр та диванів. Сучасні діти – теж не виняток. Але чому ж діти так люблять будувати халабудки, і що це означає з психологічної точки зору?

Як зробити планшетний комп´ютер більш безпечним для дитини

В ідеальному світі наші дітки не гралися б з планшетами, а гуляли б на вулиці, граючи в активні ігри з іншими дітьми. Але ми живемо у час великого технологічного прогресу, коли діти спілкуються з цифровою технікою на «ти», розуміючи і цікавлячись нею ще сильніше за дорослих. Планшетні комп'ютери зараз є, мабуть, найцікавішою іграшкою для дитини дошкільного та шкільного віку. І якщо у вас вдома є такий, то повністю захистити дитину від нього не вдасться. Але ви можете зробити цей цифровий пристрій більш безпечним для малюка, і ми допоможемо вам у цьому.

Позбавляємося гендерних стереотипів при виборі дитячих іграшок

Зайдіть в будь-який дитячий магазин, і ви побачите нескінченну безліч іграшок, які розділяють дітей за гендерною ознакою. Для хлопчиків вам неодмінно порекомендують маленькі гелікоптери, біноклі, конструктори; для дівчаток порадять купити коляску для ляльки, ляльковий будиночок, набір дитячої косметики або іграшковий кухонний сервіз.

Як правильно вибирати дитячі іграшки

Всі ми хочемо, щоб іграшки були не тільки цікаві нашим діткам, а й розвивали їх. Зараз, звичайно, вибір всіляких дитячих іграшок необмежений – в будь-якому магазині знайдуться іграшки для будь-якого віку, статі і захоплень дитини. Але в цьому всьому розмаїтті нескладно розгубитися, особливо молодим батькам. Так як же правильно вибирати іграшки для малюка – цікаві і корисні?

Як навчити дитину кататися на роликах

Діти – це нескінченний запас сил та енергії. Ця енергія потрібна дитині для повноцінного розвитку та здорового зростання, а от куди буде витрачена ця енергія: на примхи батькам і бабусям, ігри на комп'ютері, спорт або катання на роликах – вже задачка для батьків. Якщо ви хочете навчити своє чадо кататися на роликах, тоді в першу чергу подбайте про якісні ролики і обмундирування.

Цікаві ігри на уяву з дитиною

Всі ми хочемо, щоб наші дітки були творчими і вміли ефективно вирішувати свої проблеми. Питання в тому, що ви робите для того, щоб навчити дитину цим навичкам? Звичайно ж, найкращий спосіб – це гра, а особливо, ігри на уяву. Вибрати цікаві ігри та іграшки для дитини зовсім нескладно, проте з уявним місцем і сценарієм ігрової ситуації дитині може знадобитися допомога. Так, іноді дітки самі включають свою уяву і придумують сценарій гри, але не завжди. Тому ми пропонуємо вам 8 цікавих способів пограти з дитиною.

Скільки часу дозволяти дитині грати на планшеті?

Планшети так популярні в наші дні, що скоро вони будуть буквально у всіх і кожного. Зараз практично в будь-якій сім'ї є планшет, а то й не один. Цей гаджет підходить людям різного віку, і навіть діткам з ним цікаво, адже скільки цікавих і захоплюючих, а також розвиваючих ігор вже розроблено для даних пристроїв! Так, сучасна дітвора швидко опановує навички роботи з електронними пристроями, і після цього дитину від планшета за вуха не відтягнеш. Звичайно, розвиваючі ігри для малюка дуже корисні, в тому числі і на планшеті. Але тут же виникає питання: «Як часто давати дитині планшет і скільки часу дозволяти на ньому грати?»

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас