Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Казки, вірші, скоромовки...

Розвивайтеся спілкуючись! У цьому розділі ви знайдете найрізноманітніші дитячі казки, українські вірші, скоромовки та загадки для дітей. 
скоромовки вірші, колядки, казки загадки

Дитяча казка: Пригода в іграшковій країні

Маленький Юра довго грався зі своїми іграшками. Він, як завжди, розкидав їх по кімнаті. Нарешті, хлопчик втомився і приліг на диван відпочити. Раптом він почув, як хтось з ним розмовляє:

Дитяча казка: Маленький хлопчик Петіт

В одному великому місті жив маленький хлопчик Петіт. Він був такого маленького зросту, що його ніхто не помічав. Можливо навіть, Петіт був найменшим хлопчиком у світі.

Дитяча казка: Голочки для білочки

Зайчик зібрався на день народження до своєї подружки білочки. «Що ж їй подарувати?», - розмірковував зайчик. Раптом він згадав, як чув, що днями білочка казала тітонці сові: «Якби в мене були голочки, тоді б моя мрія здійснилася!»

Дитяча казка: Мишеня-мандрівник

У старому сараї жило мишеня Пік. Цілими днями воно тільки те й робило, що спало, їло та ховалося від котів. Навіть дружити не було ким. Зрештою, Піку набридло таке життя. Мишеня вирішило вирушити в подорож.

Дитяча казка: Фонтан казок

Посеред міста стояв незвичайний чарівний фонтан. Замість води у цьому фонтані жили казки.

Щодня маленькі й дорослі збиралися навколо фонтану, щоб послухати нові та знайомі казочки, які з нього лунали. Сюди часто приїжджали гості з інших країн та міст, щоб на власні очі побачити таке диво. А ще гості розповідали біля фонтану свої казочки. Він запам’ятовував, а потім розповідав усім.

Дитяча казка: Намальована Маруся

Хлопчик Макар захотів зробити своїй бабусі подарунок, тому вирішив намалювати малюнок. Він взяв кольорові олівці, альбом та почав малювати.

Дитяча казка: Великасик і Триголовий Дракон

Далеко за високими горами жив-був Дракон. Якось старий будинок йому набрид, і він захотів жити в лісі. Прийшов Дракон в ліс, а там жили гноми. Дракон став виганяти гномів з лісу.

Віршик для дітей: Ранкова зарядка

Рано вранці зайчик встав,
Що робити, він не знав,
Позіхав і нудьгував,
Та нарешті пригадав:

Дитяча казка: Строкатий будиночок в країні Семибарвії

У чарівній країні Семибарвії жили різнокольорові метелики. У кожного метелика був свій будиночок-квітка. Червоні метелики жили в червоних квітах, сині - в синіх, жовті - в жовтих. У метеликів інших забарвлень були будиночки-квітки такого ж кольору, як вони самі. Метелики були дуже дружними, літали один до одного в гості, але завжди поверталися кожен в свій будиночок.

Дитяча казка: Яблуко, що говорить

Жив-був маленький черв’ячок. І все у нього було добре, от тільки птахи його весь час лякали. Вони полювали на нього, хотіли з’їсти, черв’ячок ледь втікав.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас