Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Казки, вірші, скоромовки...

Розвивайтеся спілкуючись! У цьому розділі ви знайдете найрізноманітніші дитячі казки, українські вірші, скоромовки та загадки для дітей. 
скоромовки вірші, колядки, казки загадки

Дитяча казка: Мед для Клишоніжки

Все літо і осінь ведмежа Клишоніжка ходив до диких бджіл за медом. Він просовував лапку у вулик, набираючи солодкі ласощі, а бджоли злилися і жалили його. Але Клишоніжці було байдуже: густа шерсть і товста шкіра захищали його від бджолиних укусів. Ось тільки в ніс бджоли боляче кусали!

Дитяча казка: Таємниця морських скарбів

Ця історія почалася давним-давно, коли літаків, поїздів і автомобілів ще не було, а кораблі вже ходили по морю. Одного разу один такий корабель потрапив у шторм. На щастя, всі пасажири врятувалися - вони допливли до берега на рятувальних шлюпках, але корабель затонув.

Дитяча казка: Добрий Слон

Якось Мавпа вирішила побудувати великий красивий пісочний замок. На березі річки її за цим заняттям побачив Слон.

Дитяча казка: Мурзяка і чарівна шафа

Кошеня Мурзяка - веселий і до всього цікавий. Йому всюди хочеться зазирнути і все помацати. Ось наприклад, Мурзяці дуже цікаво, що це за чарівна шафа стоїть у його хазяйки Каті в кімнаті? Наприклад, Катя заходить в свою кімнату у звичайній футболці і спортивних штанях, відкриває шафу і через кілька хвилин перетворюється в ошатну красуню! Тепер на ній гарне плаття, яскравий капелюшок або ще щось чудове!

Дитяча казка: Іграшковий будиночок з секретом

Жила-була дівчинка Емма, яка дуже боялася темряви. Емма лягала ввечері спати, а їй вбачалося щось страшне в кімнаті. То вона бачила велетня, який, насправді, був шафою, а то лякалася очей монстра, які були світлом від автомобільних фар.

Дитяча казка: Чому діти бачать казкові сни?

Десь високо в небі, на великій, пухнастій, білій хмаринці є казкова Країна снів. В цій країні живуть маленькі сни. Деякі з них непосидючі, а деякі – спокійні. Одні – зі сміхотинкою, а інші – зі сльозинкою. Та всі вони добрі і, врешті решт, радісні.

Дитяча казка: Ведмедик-забіяка і повітряна кулька

Жив-був в лісі ведмедик-задирака. Жодного дня не міг прожити, щоб не дражнити, не образити звірят. То білченя з гойдалок прожене, то їжачка з-за кущів налякає. Вони плачуть, засмучуються, а він сміється: «Що це ви, жартів не розумієте?»

Дитяча казка: Лісова пожежа

Весняним сонячним днем хлопці-школярі Дмитро, Андрій та Іванко вирушили в похід до лісу. Вони зловили чимало риби в лісовому озері, а потім зварили смачну юшку. Вдосталь надихавшись лісовим повітрям, поласувавши юшкою та награвшись у м’яч, хлопці зібралася додому.

Дитяча казка: Пригоди Пінгві в Африці

Пінгвін Пінгві вирушив погостити в Африку, до своїх друзів Зебри та Носорога. А щоб не страждати від африканської спеки, Пінгві взяв з собою спеціальну валізу-холодильник, наповнену морозивом.

Дитяча казка: Кмітливе жабеня

Якось на березі озера посперечалися двоє жабенят – хто з них далі стрибне.

- Я дострибну аж до того камінчика, - сказало перше жабеня.

Йому це вдалося, та друге жабеня також не збиралося пасти задніх…

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас