Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Казки, вірші та пісні

Дитяча казка: Зайчиків сон

Зайчик увесь день грався, бігав та стрибав. Навіть ввечері він нехтував проханнями мами заспокоїтися.

Дитяча казка: Зошит

У газетному кіоску жив-був звичайний тоненький зошит у клітинку. Щодня він розглядав яскраві обкладинки газет та журналів, що продавалися у кіоску. Вивчав літери та цифри, що бачив на їх сторінках, а потім дивився на свої порожні клітинки та сумно зітхав.

Дитяча казка: Калюжоплавці

Одного разу білочка сиділа в парку на дереві та гризла горішок, а шкарлупки впали на землю. Одна шкаралупа влучила просто у велику калюжу під деревом. Мураха побачила цю шкаралупу і зрадів:

Дитяча казка: Метелик та чаклун Бур’ян

На одній квітковій галявині росли найкрасивіші квіти у світі. Люди звідусіль з’їжджалися подивитися на цю красу. На диво, галявина залишалася квітучою цілий рік, навіть у холодну зиму. А розгадка цієї загадки була в тому, що галявина була не звичайною, а чарівною. Адже серед квітів жив чарівний метелик, який щоранку кружляв над галявиною, промовляючи чарівні слова.

Дитяча казка: П´ять мечів на драконівські голови

Одного разу на маленьку країну напав великий злий дракон. Та не звичайний, а з п'ятьма головами. Відважне військо країни щосили боролося з п'ятиголовим драконом, але не могло його перемогти. Воїнам навіть вдавалося відрубати дракону то одну, то іншу голову. Але на її місці виростала нова голова.

Дитяча казка: Сон, який хотів спати

Одного ранку під подушкою народився Сон. Він міг би ще поспати, але оскільки вранці усі прокидаються та йдуть у справах, то і Сон вирішив піти у справах.

Дитяча казка: Зебрині смужки

Одного разу зебра паслася на галявині і раптом помітила, як до неї наближається лев. «Зараз він мене з'їсть», - подумала зебра, - «Втекти від нього вже не встигну». Алеодразу вирішила: «Спробую його перехитрити».

Дитяча казка: Ключик від чарівного будиночку

Летіла маленька пташка і тримала у дзьобику ключик. А цей ключик був непростий, а від чарівного будиночку, в якому живуть добрі справи.

Дитяча казка: Як заєць перехитрив вовка та лисицю

Одного разу в лісі заєць тікав від вовка, і не помітив, як потрапив у велику яму-пастку. Вовк засмутився: - Ех, майже наздогнав зайця, а як тепер його з ями діставати?

Дитяча казка: Добрий паровозик

Заїхав якось у ліс маленький паровозик з трьома вагончиками. Їде лісом, милується красою, а лісові звірятка здивовано його розглядають.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас