Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Розвиток дитини

В цьому розділі ви зможете дізнаватися, як розвивається ваша дитина після народження - тиждень за тижнем, місяць за місяцем. А також отримаєте масу корисних порад щодо догляду, виховання та розвитку вашого малюка.

Ментальна арифметика. Як вона допомогає дітям в навчанні та розвитку?

Усі батьки хочуть бачити свою дитину щасливою. Школа — одне з найскладніших випробувань для неї. Підготовка, навчання, іспити, ЗНО, вступ до вищого навчального закладу. А ще різні гуртки, іноземні мови, спорт, музичні школи і танці. Як встигнути все?

Школа Монтессорі: чи підходить вона вашій дитині?

Монтессорі – це програма навчання, розроблена доктором Марією Монтессорі в 1907 році. В ході своїх досліджень вона зрозуміла, що дітки навчають один одного; її програма забезпечує навчальне середовище, що сприяє освоєнню понять і вирішення завдань. Як правило, школи Монтессорі займаються дітками від 2 до 6 років і походять на дитячі садки, але є і такі, які навчають дітей до середнього шкільного віку.

Як стимулювати творчий розвиток малюка

Творчість може бути якою завгодно: від мистецтва до музики, танців і т.д. І одна з найбільш важливих цілей всіх батьків – навчити дитину самовиражатися, так часто і таким чином, як їй хочеться. Не знаєте, як почати розвивати в дитині творчість і креативність? Наші поради допоможуть вашому малюкові розкритися!

Яка дитяча гімнастика краща?

Існує кілька популярних видів гімнастики для дітей до року: класична, динамічна, бебі-йога, гімнастика на м'ячі, аквагімнастика. Яку з них вибрати для своєї дитини?

Розвиваємо дитячу моторику, або як допомогти дитині розвинути силу і координацію

У міру зростання малюка йому потрібно давати якомога більше можливостей, щоб його м'язи також росли і розвивалися. А чи знали ви, що ви можете прискорити розвиток великої і дрібної моторики дитини, використовуючи лише найпростіші іграшки та інші інструменти, або взагалі без усього цього?

Чим конструктор корисний для дитини

Ігри – це основний вид сприйняття інформації та світу навколо для дитини, через них він вчиться розуміти, як все влаштовано, переймає моделі поведінки і обігрує навколишнє оточення. Однією з найцікавіших, розвиваючих і пізнавальних ігор для дитини є конструктор. Чим саме ця іграшка відрізняється від інших?

Як виростити чемпіона: 10 корисних порад молодим батькам від доктора Комаровського

Для кожної мами її дитина – найсильніша, найрозумніша, найкмітливіша, взагалі сама-сама. Та все ж таки хочеться, щоб так вважала не тільки мама, тому що любить своє чадо, а й інші навколо, захоплюючись його успіхами. Якщо хочете виростити зі свого малюка справжнього чемпіона або просто здорову людину з хорошою фізично розвиненою м'язовою системою, то запам'ятайте – починати потрібно з самого народження.

Як допомогти дитині заговорити?

Мені вже 2 роки, і я часто чую, як інші тітки постійно запитують маму, чому я досі не розмовляю. А навіщо? Адже мама з татом теж не говорять зі мною, вони завжди зайняті...

Вчимося, граючи з кінетичним піском

Кінетичний пісок з'явився на ринку дитячих іграшок та ігор порівняно недавно, але швидко завоював величезну популярність. Грати ним люблять і діти, і батьки. І якщо такого ще немає в вашому домі, обов'язково придбайте його для веселих і розвиваючих ігор з малюком!

Про користь дитячих розмальовок

Кожні батьки знають, що розфарбовування картинок для дітей – це не тільки цікаво і захоплююче, але і дуже корисно. Розмальовки – це відмінна можливість для дитини творити, пізнавати світ і розвиватися одночасно. А знаєте, в чому ще полягає їхня користь, і з чого почати вчити малюка розфарбовувати різні картинки ?! Про це і поговоримо далі.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас