Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Розвиток дитини

В цьому розділі ви зможете дізнаватися, як розвивається ваша дитина після народження - тиждень за тижнем, місяць за місяцем. А також отримаєте масу корисних порад щодо догляду, виховання та розвитку вашого малюка.

Гімнастика для дітей

Гімнастика – один з популярних в нашій країні видів спорту. І не дарма. Це дуже видовищно, граціозно і красиво. Головне, що з фізичним навантаженням розвивається ще пластика, координація, гнучкість. А все тому, що гімнастика – це різносторонній і гармонійний вид спорту, з прекрасною технічною підготовкою, що відкриває згодом всі види спортивних дисциплін.

Коли можна вчити дитину кататися на роликах?

Катання на роликах – напевно один з найяскравіших і найприємніших спогадів з вашого дитинства. А можливо, у вас не було можливості розсікати на них по місцевих околицях. У будь-якому випадку, хіба ви не хочете, щоб ваша дитина пережила всі ці яскраві враження? Катання на роликах – неймовірно корисне і захоплююче заняття, яке змусить будь-яку дитину відірватися від комп'ютера, вийти з дому і проводити години за активним відпочинком в гарну погоду. Але як дізнатися, коли вже можна купувати дитині її перші ролики і навчати її катанню на них?

Етапи та особливості раннього розвитку дітей

Ранній розвиток дитини є основним в її формуванні як особистості, тому батькам необхідно приділити цьому питанню належну увагу. Здавалося б, набір простих дій і вправ, що виконуються в ігровій формі, закладають в дитині основу для подальшого розвитку в фізичній, інтелектуальній, соціальній і духовній сферах. Для розуміння повної картини процесу розвитку малюка необхідно ознайомиться з тонкощами його дорослішання.

Роль спорту в житті дітей

Ніхто не стане сперечатися, що займатися спортом корисно, особливо для здоров'я. Що завдяки його впливу діти ростуть більш міцними і витривалими, застуди бувають рідше, а імунітет стійкіший. Це все так, але спорт – це більше, ніж просто здоров'я. У ньому є багато переваг і користі не тільки на фізичному, але і на емоційному рівні. Діти, захоплені тренуваннями, не витрачають стільки часу на комп'ютери, планшети. Їм просто ніколи. Вони натхнені своїми заняттями, успіхами і поставленими цілями.

Все, що мамам потрібно знати про джерельця

Як доглядати за джерельцем? Щоденник джерельця: що це і навіщо його потрібно вести мамі.

Я так люблю, коли мама ласкаво гладить мене по голівці! Але недавно виявилося, що вона не просто так це робить: погладить, а потім кожен раз щось записує... Тут є якийсь секрет...

7 міфів про ранній розвиток дитини

З появою дитини в родині, багато молодих батьків задаються питанням: а чи варто слідувати новомодній тенденції «раннього розвитку» і починати навчання малюка буквально з пелюшок, чи все ж таки краще довіритися більш традиційним методам виховання і подарувати дитині повноцінне дитинство? На сьогоднішній день кожні допитливі батьки можуть знайти безліч методик і варіантів того, як з народження виростити вундеркінда.

Helen Harper Soft&Dry Pants: на горщик із задоволенням!

Звичка самостійно ходити на горщик з'явиться у вашої дитини швидше, якщо ви створите їй комфортні умови. Скористайтеся спеціальними трусиками-підгузниками нової серії Helen Harper Soft&Dry Pants і полегшіть малюкові цю задачу.

Вчимося пити з чашки-непроливайки

Як тільки ваш малюк навчився сидіти в стільчику для годування (навіть якщо поки що йому ще потрібна невелика підтримка), прийшов час переходити на чашку-непроливайку. Почавши вчитися користуватися нею в такому ранньому віці – близько піврочку, крихітка освоїть питво з чашки-непроливайки на той час, як ви почнете відучувати її від пляшечки (в однорічному віці). Крім того, чашка-непроливайка допоможе дитині швидше навчитися пити, а вас позбавить від зайвого безладу.

Вчимо дитину кататися на ковзанах: корисні поради для батьків

Катання на ковзанах – неймовірно весела зимова забава, як для дітей, так і для дорослих. Крім того, це і дуже корисна фізична активність для дітвори, особливо взимку, коли малюки все більше часу проводять вдома. Не позбавляйте дитину цих веселощів і користі, яку катання на ковзанах може принести її розвитку – навчіть її кататися, а ми вам у цьому допоможемо.

Як правильно обрати центр навчання ментальної арифметики у вашому місті?

Якщо ви вже знаєте, що таке ментальна арифметика і навіщо вона потрібна вашій дитині, то далі перед вами постане проблема вибору навчального центру, адже їх багато, як грибів після дощу, і прийняти рішення доволі складно.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас