Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Розвиток дитини по тижнях

В цьому розділі ви зможете дізнаватися, як розвивається ваша дитина після народження - тиждень за тижнем. А також отримаєте масу корисних порад щодо догляду, виховання та розвитку вашого малюка.

Розвиток дитини по тижнях: п´ятдесят перший тиждень

Дитина

Перший день народження вашого малюка буде вже наступного тижня! Ви напевно зайняті підготовкою до цього свята, але пам'ятайте, що тут все повинно бути просто. Постарайтеся спланувати свято на час, коли дитина зазвичай не спить і найбільш активна, і не забудьте зробити побільше фотографій!

Розвиток дитини по тижнях: п´ятдесятий тиждень

Дитина

До першого дня народження вашого малюка залишилася всього пара тижнів! Ви можете помітити, що його словниковий запас розширюється з кожним днем. Якщо ж ваша дитина досі не говорить, вона напевно спілкується з вами невербально. Якщо ви досі цього не зробили, почніть спілкуватися з нею за допомогою жестів, щоб їй було легше повідомляти вам про свої бажання. Вимовляйте слова і одночасно показуйте їх жестами. А коли малюк почне спілкуватися з вами жестами, озвучуйте їх словами. Дуже скоро він зрозуміє зв'язок між фізичною дією і словом.

Розвиток дитини по тижнях: сорок дев´ятий тиждень

Дитина

З наближенням першого дня народження малюка ви можете бути здивовані тим, скількому він навчився за рік. Махати привіт і бувай – одне з найдавніших його вмінь, а тепер він навіть може говорити близько 5 слів (або навіть більше). Також ваш малюк, можливо, вже починає робити свої перші кроки, а якщо й ні, ви напевно помітили його великі успіхи в цьому напрямку. Зараз дитина все частіше і сильніше демонструє свою незалежність, і вам, напевно, складно навіть згадати той час, коли вона спала практично цілий день.

Розвиток дитини по тижнях: сорок восьмий тиждень

Дитина

Чи можете ви повірити в те, що перший день народження вашого малюка буде вже через чотири тижні? Весь минулий рік для вас напевно був, як захоплююча пригода. Ваша дитина не тільки потроїла свою вагу, але і можливо вже навчилася ходити і говорити кілька слів. Вона вже вміє повідомляти вам, що хоче і що їй потрібно, вона прив'язалася до вас і ваших близьких, а її особистість стає все більш і більш визначеною з кожним днем.

Розвиток дитини по тижнях: сорок сьомий тиждень

Дитина

Складно повірити, що той маленький клубочок щастя, який ви привезли з пологового будинку, перетворився на цей гучний, активний згусток енергії, після якого вам постійно доводиться прибирати.

Розвиток дитини по тижнях: сорок шостий тиждень

Дитина

Ваш малюк продовжує вчитися, взаємодіючи з навколишнім світом, і цікавиться інтерактивними іграми все сильніше з кожним тижнем. Також ви можете помітити, що він стає все сильнішим. Якщо дитина ще самостійно не ходить, не варто турбуватися, адже всі дітки розвиваються за своїм індивідуальним планом і переходять на нові етапи розвитку, коли вони до цього готові. Повірте, як тільки малюк почне ходити, ви ледве будете встигати за ним стежити – ваші спокійні дні вмить закінчаться.

Розвиток дитини по тижнях: сорок п´ятий тиждень

Дитина

На цьому тижні ваш малюк продовжує стверджувати свою незалежність. Тепер змусити його сидіти – справжня проблема, а особливо поводитися спокійно під час зміни підгузників. Ваш непосида постійно намагається кудись залізти, до чогось дістатися, тому ще раз перевірити безпеку будинку для дитини – чудова ідея!

Розвиток дитини по тижнях: сорок четвертий тиждень

Дитина

Чи можете ви повірити в те, що вашому малюкові вже майже рік? За останні 10 місяців у вас відбулося стільки змін! Тоді дитина повністю залежала від вас, тепер же вона може пересуватися самостійно, говорити пару слівець або, принаймні, знайшла свій спосіб спілкуватися з дорослими. Іншими словами, крихітка стає все більш і більш незалежною людиною з кожним днем.

Розвиток дитини по тижнях: сорок третій тиждень

Дитина

Ваш малюк вже відповідає на прості команди? Багато діток у віці 43 тижнів вже слідують простим командам батьків, таким як «Віддай це мамі». І з кожним тижнем у крихітки поліпшується не тільки розуміння, але і здатність спілкуватися. Вам все простіше стає розуміти, чого малюк хоче, тому що тепер він повідомляє це іншими способами крім плачу.

Розвиток дитини по тижнях: сорок другий тиждень

Дитина

У цьому віці дитина вже здатна розуміти прості команди і вказувати на те, що їй хочеться або потрібно (наприклад, на іграшку в іншому кінці кімнати). Також зараз малюк може почати відмовлятися від третього сну на добу, обходячись тільки нічним і одним денним сном – завдяки цьому у вас з'явиться можливість зробити свій графік більш гнучким.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас