Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Здоров´я матері і дитини

Усе те, що ви забуваєте запитати у лікаря − про вітаміни, щеплення, алергію, сезонні хвороби (грип, простуда), чим небезпечні деякі ліки, що класти в домашню аптечку. А також безліч корисних і цікавих статей з порадами щодо профілактики і лікування захворювань, методів народної медицини та зміцнення здоров'я для всієї родини.

Алергія у дітей: що потрібно знати?

Алергія – це надмірна імунна реакція організму на речовину, яка є нешкідливою для багатьох інших людей. У дітей, які страждають від алергії, організм сприймає алерген як сторонню загрозу, і реагує на її появу відповідним чином, в результаті чого можуть проявлятися найрізноманітніші симптоми.

Як вибрати інтенсивність навантажень на тренуванні

Всі ми мріємо про гарне тіло і ідеальну фігуру. Особливо часто це питання хвилює молодих мам, які мріють підтягнути зайві сантиметри після пологів. При чому, хочеться цього якомога швидше, і тому, вирушаючи в спортзал, вони займаються з таким завзяттям, що доводять свій організм до повного виснаження.

Дитяча депресія

Чи задумувались Ви коли-небудь над тим, що діти також можуть страждати від депресії? Дуже важливою в такому випадку є роль батьків, адже саме Вони мають першими розпізнати ознаки даної проблеми та допомогти дитині впоратись з нею.

Ранні овочі та фрукти: не поспішайте!

З настанням весни, ми з нетерпінням чекаємо появи першого урожаю ягід, фруктів та овочів на прилавках. Але часом, перед тим, як придбати продукти, за якими так скучили протягом зими, задумуємось: чи безпечно вживати їх? Адже не зовсім природно, коли вже в квітні-травні нам пропонують капусту чи огірки, отже вирощують їх в теплицях, застосовуючи добрива, а відповідно – вони містять значно більше нітратів, ніж овочі, які незабаром зростатимуть і дозріватимуть на відкритих грядках. Але ж чекати не хочеться, організм просто таки вимагає свіжих овочів, зелені.

Міфи про підгузки очима експерта

Історія підгузників почалася ще в античний період, і практично з перших днів розділила мам на прихильників і противників цього засобу гігієни для дітей. Після появи підгузників з суперабсорбентом наприкінці 50-х років близько 98% європейців стали користуватися цим винаходом. У ході еволюції розвитку, підгузники зібрали про себе багато міфів, які викликають суперечки і сумніви у матусь 21 століття.

Правила купання малюка: керівництво для молодих батьків (частина 2)

Яку ванночку для купання краще вибрати?

Багато батьків віддають перевагу ванночкам для купання, розробленим спеціально для новонароджених, які можна поставити в будь-яке зручне місце. Інші ж вибирають ванночки , які ставляться в дорослу ванну. Також дитину можна купати в невеликому пластиковому тазику або навіть раковині, якщо на дно покласти рушник або прогумований килимок.

Літо наближається: основні правила прийому сонячних ванн для дітей

Наближається сезон відпусток, літнього відпочинку, гарячого сонечка…

Природно, що багатьох батьків цікавлять питання на зразок: «Як довго малечі можна перебувати на сонці?», «Чи є якісь правила прийому сонячних ванн для дітей?», та й взагалі, «У засмаганні більше користі чи шкоди?».

Правила купання малюка: керівництво для молодих батьків (частина 1)

Викупати новонародженого або грудничка може бути зовсім не просто, особливо молодим батькам. Крім того, і сам малюк може бути не в захваті від цієї процедури. Звичайно, з часом у вас додасться практики, та й малюк полюбить купатися, і ви будете робити це з задоволенням. А зараз постарайтеся набратися терпіння і дотримуватися наших порад.

Причини енурезу у дітей (частина 2)

Що стосується психологічних причин, які можуть стати поштовхом до розвитку таких проблем, як енурез, до них можна віднести і емоційні конфлікти. Зокрема, часто ці причини є дуже неочікуваними та дещо незвичними для батьків.

Як користуватися газовідвідною трубкою?

Багатьом матусям доводиться мати справу із газовідвідною трубкою, адже вона визнана одним з ефективних способів боротьби із кишковими кольками та закрепами у немовлят. Проте, перед тим, як скористатися даним пристосуванням, потрібно уважно вивчити інструкцію до нього.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас