Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Здоров´я матері і дитини

Усе те, що ви забуваєте запитати у лікаря − про вітаміни, щеплення, алергію, сезонні хвороби (грип, простуда), чим небезпечні деякі ліки, що класти в домашню аптечку. А також безліч корисних і цікавих статей з порадами щодо профілактики і лікування захворювань, методів народної медицини та зміцнення здоров'я для всієї родини.

Купання малечі. Що вибрати: дитячу ванночку чи «дорослу» ванну»?

Купання – одна з основних процедур щоденного догляду за немовлям. Але, незважаючи на всю банальність даної процедури, часто виникає багато питань, пов’язаних з різними етапами її організації. Одне з таких питань: в якій ванні купати маля – у спеціальній дитячій, чи у звичайній «дорослій»? Батьки, звісно, самостійно вирішать, як буде зручніше для них та їхньої малечі, але деякі аргументи на користь першого та другого варіантів пропонуємо нижче.

Кольки у немовляти. Як зарадити?

Малюк кожного вечора захлинається від плачу без видимої на це причини? Можливо він страждає від кольок. Кольки – це різкий біль у кишках, викликаний газами, що здувають животик дитини. З’являютьcя ці неприємні відчуття приблизно на другому тижні життя немовляти і зазвичай проходять до кінця третього місяця.

Діатез у немовлят: що робити?

Як відомо діатез - це алергічний дерматит, який найбільш часто турбує малюків і особливо болісно протікає у немовлят до року. Складність лікування даітезу у немовлят пов'язана з тим, що їм не можна приймати будь-яких серйозних препаратів.

Чим саме корисний сміх для нашого здоров´я?

Що може бути краще, ніж щирий сміх? Мало того, що він піднімає нам настрій на даний момент, він ще й корисний у довгостроковій перспективі - для нашого здоров'я. Всі ми чули про те, що сміх продовжує життя. Але яким саме чином? Читайте про це далі...

Запор у малюка

Нерегулярний стілець у новонародженої дитини змушує маму хвилюватися. На жаль, це проблема досить поширена. Немовля може плакати і неспокійно себе вести, адже запор супроводжується підвищеним газоутворенням, болючістю і утрудненням при дефекації. А це привід для занепокоєння.

Закормлювання дитини - головна причина дитячого ожиріння

У багатьох людей пухкенький малюк викликає щире захоплення. Багато бабусь, дідусів, а разом з ними і молоді батьки люблять побалувати дитину чимось смачненьким, солоденьким і в той же час шкідливим. На жаль, такі ненатуральні і «шкідливі» продукти стають головною причиною дитячого ожиріння - а це, за твердженням медиків, вже проблема міжнародного масштабу.

Яким має бути дитячий одяг на літо

Більшу частину свого часу влітку діти проводять на відкритому повітрі: у дворі, на річці, на вулиці з дітворою, на морському березі. Діти люблять грати в різні ігри та багато рухаються. Вони і так довго чекали тієї пори, коли можна буде погрітися під довгоочікуваним сонечком, зустріти старих друзів і побігати разом з ними.

Готуємося до своєї першої мамографії

Щорічне проходження мамографії для жінок після 40 необхідно для ранньої діагностики раку молочної залози. Але відправляючись на своє перше таке обстеження, ви можете трохи нервувати (за різними причинами). Ви напевно чули від своїх подруг, що ця процедура може бути болючою, та й ризик того, що щось виявиться, також змушує переживати. Щоб ви хвилювалися хоч трохи менше, ми розповімо вам, як відбувається мамографія, і як до неї підготуватися.

Викладання дитини на живіт: навіщо і як це потрібно робити

Викладання дитини на животик – це процедура, яку необхідно проводити з самого народження дитини. Так як ваш малюк постійно спить на спині, під час неспання його потрібно періодично укладати на животик – це сприятиме його фізичному і розумовому розвитку, і стане прекрасною профілактикою синдрому раптової дитячої смерті (СРДС). Було відмічено, що викладання дитини на живіт на 50% скорочує ризик СРДС.

В´єтнамки можуть нашкодити вашим ногам: як цього уникнути

Вчені давно вже заявили про те, що в'єтнамки можуть нашкодити нозі, якщо їх неправильно носити. Вони говорять про те, що такі шльопанці не універсальні, і носити їх завжди і скрізь чревате наслідками. Головною причиною тому є повна відсутність підтримки та захисту для ноги, і якщо ви взуваєте в'єтнамки на активний відпочинок, це може в майбутньому викликати проблеми зі здоров'ям ваших ніг.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас