Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Виховання

Існує безліч методик виховання дітей, десятками мов світу написані тисячі книжок з виховання. Нам дуже шкода, що зібрати всі ці матеріали з виховання в рамках одного проекту неможливо. Тому ми вибираємо найкраще – те, що дійсно допомагає у вихованні, орієнтуємося на відгуки батьків та на реальний досвід. Сподіваємося, наші статті та поради з виховання дітей допоможуть вам виховати щасливу, розумну та сильну особистість.

Чому трирічна дитина робить все навпаки?

Трирічна дитина взяла раптом манеру робити все навпаки. Питають її: "Якого кольору твоя сорочка?" Відповідає: "Червоного!" Хоча сорочка зелена, і вона чудово це знає. Включається в гру "Їстівне-неїстівне" - теж сюрприз. Все, що прийнято їсти в людському суспільстві "відкидає". Зате демонстративно хапає м´яч, коли їй пропонують "поласувати" стільцем або рваними черевиками. І руки не миє після вулиці, хоча знає: з брудними руками її за стіл не посадять. Звідки така шкодливість?

Вплив співу колискових на дітей

Батьки знають, як буває іноді непросто укласти малюка спати. Але нічого тут винаходити не треба, спокон віків відомо універсальне «снодійне» для дітей і дорослих - колискові пісні. Наші предки не дарма вважали, що виховання дитини бере свій початок від колискових, і надавали цим пісням містичне значення, в них збереглися таємничі язичницькі образи Дрьоми, Буки, Сну...

Вибираємо няню правильно

Сьогодні все більше молодих мам звертаються до послуг няні. Однак не всі няні «однаково корисні». Хороша няня - турбується про дитину, дарує їй тепло і турботу, кожну вільну хвилину прагне використовувати для того, щоб навчити малюка ходити і говорити. Помічено, що з хорошою нянею дитина розвивається швидше за своїх однолітків. Але як не промахнутися у виборі?

Як навчити дитину повзати

У дійсності, надбання здатності самостійно рухатися пов´язане з масою змін у розвитку: емоційних і соціальних, змін у структурі мозку, розвитку просторових навичок, таких як: здатність визначення безпеки поверхні і сприйняття положення предметів у просторі.

Навіщо моїй дитині уявний друг?

Багато батьків починають хвилюватися, коли їх три-, п´ятирічна дитина придумує собі уявного друга. Вони з подивом запитують себе: "Навіщо нашому маляку уявний друг? Невже він не бачить різницю між існуючими людьми і уявними?" Батьки завжди лякаються, коли їхня дитина несподівано заявляє: "Обережно! Ти сіла на Германа!"

Страх темряви у дітей (корекційні ігри)

Це один з найпоширеніших страхів у дошкільнят та молодших школярів. Чесно кажучи, і серед дорослих знайдеться чимало таких, яким темрява вселяє побоювання. Скільки людей, увійшовши в темну квартиру, поспішно вмикають світло в коридорі або навіть залишають його не вимкненим в свою відсутність, вважаючи за краще заплатити за зайві кіловати, але не піддавати себе неприємним відчуттям.

Мотивація до пізнання

Не секрет, що досягнення успіху в навчанні, як і в будь-якому іншому виді діяльності, залежить не тільки від здібностей людини, її знань, але і від прагнення працювати і досягати високих результатів. Іншими словами, від мотивації. Мотивом може служити інтерес до змісту, до самого процесу, а також до передбачуваного результату певного виду діяльності. Окрім цього не можна забувати про борг перед суспільством, самоствердження, матеріальні стимули тощо.

Допоможіть! Моя дитина вийшла з-під контролю!

Таку нещасну жінку ви можете зустріти в кафе на розі, продуктовому магазині або на футбольних тренуваннях: скуйовджене волосся, напружене обличчя, криво підфарбовані брови, запалені очі. Вона неодмінно вам скаже: «Ще тиждень тому моя дитина була справжнім ангелом, просто ангелом... Але зараз вона вийшла з-під контролю, мені здається, я втрачаю розум!».

Що посієш..., або Як виростають ледарі?

Як часто доводиться чути скарги батьків на дітей! «Виріс лобуряка, вдома палець об палець не вдарить! Ні, щоб матері допомогти - лежить на дивані з книжкою чи пультом клацає».
Як же так виходить? Чому діти, які підросли, не хочуть допомагати батькам у домашніх справах?

Якщо ваша дитина лівша

Невже дійсно маленький упертюх частіше буває лівшею? І чому взагалі люди діляться на лівшів і правшів? У чому їхня відмінність, в чому їх схожість? І яке значення має для Вашого малюка те, що він все воліє робити лівою рукою?

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас