Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Виховання

Існує безліч методик виховання дітей, десятками мов світу написані тисячі книжок з виховання. Нам дуже шкода, що зібрати всі ці матеріали з виховання в рамках одного проекту неможливо. Тому ми вибираємо найкраще – те, що дійсно допомагає у вихованні, орієнтуємося на відгуки батьків та на реальний досвід. Сподіваємося, наші статті та поради з виховання дітей допоможуть вам виховати щасливу, розумну та сильну особистість.

Дитина їсть самостійно - кілька корисних зауважень щодо користування столовими приборами виделкою та ложкою

Дочекалися? Ваш малюк нарешті вчиться їсти самостійно? Він ще незграбно тримає столові прибори виделку і ложку, але вже може сам себе нагодувати, доносячи до рота хай і не весь вміст тарілки, але більшу його кількість.

Ох уже ж цей вік!

Підлітковий вік - найбільш вразлива і суперечлива пора в житті кожного з нас. Перші пошуки сенсу життя і власної індивідуальності, перші спроби знайти себе і утвердитися в суспільстві дорослих - все це відбувається в період, коли дитинство вже майже закінчилося, а доросле життя ще не почалося. І саме цей момент є чи не найважливішим на шляху розвитку особистості.

Сором´язливість, це погано?

Звичайно дорослі вважають сором´язливість недоліком. Багато хто думає, що ця риса властива дітям із заниженою самооцінкою. Насправді скромність може стати недоліком, тільки якщо батьки будуть сприймати цю якість в поганому світлі. Сором´язлива дитина може бути такою ж щасливою і такою ж впевненою у собі, як і її бойові однолітки.

Вірус раннього розвитку дітей

Вірус під назвою «ранній розвиток дітей» уразив багатьох молодих батьків великих міст. Усі раптом зайнялися навчанням читанню з двох років, англійською мовою і музикою - з трьох, далі за наростаючою: драмгурток, гурток із фото, хореографія і так далі ...

Дитяче покоління Google

Гонка технологій, проблеми зі спілкуванням і дорожнеча книг зробили свою справу: Google і соціальні мережі сьогодні стали головними друзями та порадниками для дітей. Дворічного Богдана Ущука батьки намагаються не привчати до комп´ютера: «В ідеалі хочемо років до семи не підпускати». Втім, Богдан і без санкції батьків вже зрозумів, що якщо натиснути велику кнопку на батьківському ноутбуці, то з´являться «бегемот, слоник і конячка». Через це тато за ноутбук при синові не сідає - той все одно не дасть нічого зробити.

Декретна відпустка для тата

Чи може молода мама замість декрету піти на роботу?
Так, якщо з малюком залишиться тато. Декрет для чоловіків в Україні поки що рідкість, а в Європі уже звична практика.

«Не вдягатиму ці ...»

«Дочка останнім часом перетворилася на ревнивицю. Ні ляльки її не цікавлять, ні телевізор, проте пильно спостерігає за нами з чоловіком. Варто тільки нам поруч сісти, Віра обов´язково увітреться в серединку. У свекрухи на вихідні не залишається, волочиться за нами і по гостях, і по магазинах, і на ринок. Мене тепер кличе не мама, а "мамочкина". Слово ж яке неприємне. І не ласкава тепер».

Домашні тварини та їх значення в розвитку дітей

У якийсь момент кожен малюк обов´язково звертається до батьків з проханням завести в будинку песика чи котика. Але не завжди це можливо - не дозволяють розміри квартири, у мами алергія. А давайте подивимося, що в психо-емоційному розвитку дитини значать тварини.

Чому діти брешуть своїм батькам, і як з цим боротися?

Як би не хотіли ми бачити своїх дітей правдивими, час від часу їм доводиться констатувати, що діти, втім, як і дорослі, брешуть. Брешуть діти різного віку, але особливо часто вони це роблять в ранньому дитинстві.

Одинадцять проти одного або що нам заважає слухати дитину (частина 2)

7. Похвала. Після всього сказаного, мабуть, несподівано і дивно прозвучить рекомендація не хвалити дитину. Щоб розібратися в уявному протиріччі, треба зрозуміти тонку, але важливу відмінність між похвалою і заохоченням, або похвалою і схваленням. В похвалі завжди є елемент оцінки: «Молодець, ну ти просто геній!», «Ти в нас найкрасивіша (здібна, розумна)!», «Ти такий хоробрий, тобі все ні по чому».

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас