Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Виховання

Існує безліч методик виховання дітей, десятками мов світу написані тисячі книжок з виховання. Нам дуже шкода, що зібрати всі ці матеріали з виховання в рамках одного проекту неможливо. Тому ми вибираємо найкраще – те, що дійсно допомагає у вихованні, орієнтуємося на відгуки батьків та на реальний досвід. Сподіваємося, наші статті та поради з виховання дітей допоможуть вам виховати щасливу, розумну та сильну особистість.

Що трапиться, якщо не грати з дитиною? (частина 1)

Життя – складна річ. У всіх нас є обов'язки і календар, забитий найрізноманітнішими справами. Ми витрачаємо години, дні й місяці на те, щоб побудувати свою кар'єру, заробити грошей і забезпечити сім'ю. Така сувора правда...

Казкотерапія: поради батькам

Ваша дитина боїться темряви? Вона має страхи? Як з ними боротися? На ці питання може дати відповідь казка.

Буллінг: як поговорити з дитиною про цькування (частина 2)

Якщо ви дізналися про те, що вашу дитини цькують, відразу ж зв'яжіться зі школою! І не зліться, якщо там не в курсі, що відбувається. Можливо, ваш малюк нікому не скаржився; крім того, буллінг, як правило, відбувається тоді, коли не бачать дорослі. У будь-якому випадку, в цій ситуації персонал школи буде вашим союзником.

Як пояснити дитині різні прояви любові

У світі існує майже 7 000 мов. На кожній можна сказати “Я тебе люблю”. А скількома мовами ви можете висловити почуття своїм дітлахам? І чи вмієте ви говорити мовою любові?

Буллінг: як поговорити з дитиною про цькування (частина 1)

Сучасним батькам настійно рекомендується не чекати, поки буллінг трапиться, а поговорити з дитиною про це заздалегідь. Проте як краще це зробити? Що сказати? Де і коли знайти правильний момент?

Життя після молодшої школи

Освітній експерт розповідає про те, як змінюється психологія дитини після 10 років, як батьки можуть допомогти їй пройти складний і цікавий період дорослішання, а також підтримати мотивацію підлітка до навчання.

9 способів змусити малюка одягатися мирно

Малюки і одяг – здається, просто несумісні! Особливо, якщо мова йде про одягання маленької дитини вранці – це може перетворитися на справжню битву з істериками. Все ще граєте з малюком у війнушки на одягання? Тоді наші поради допоможуть вам скоріше прийти до мирної угоди!

Як почати навчальний рік без капризів і істерик: 5 порад для батьків

До кінця літа залишилося менше двох тижнів і вже відчувається активне наближення нового навчального року. За традицією, самий хвилюючий період починається у тих, кому потрібно збирати дітлахів до школи.

Нова школа – нові турботи, або як вести себе батькам сучасних школярів

Наближається 1 вересня. Першокласники чекають на нього з натхненням, а батьки – з тривогою. В останні роки встановилася стійка тенденція до нововведень в шкільній програмі з першого вересня. Саме це найбільше насторожує батьків.

6 порад, які допоможуть вам виростити оптиміста

Хочете виростити дитину-оптиміста? Це прекрасне бажання! Зрештою, дітлахи, які бачать склянку наполовину повною, набагато краще справляються з життєвими проблемами і живуть щасливіше. Тому сьогодні ми поговоримо про те, що ви можете зробити, як батьки, щоб виростити оптимістичну дитину.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас