Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Сiм´я

Після народження дитини починається складний і цікавий період. У батьків з’являються нові обов’язки і справи. Виникають труднощі. Наші статті допоможуть вам впоратися з такими нововведеннями і отримувати тільки радість від батьківства.

Що мами вирішують робити так само, а що – по-іншому з другою дитиною (частина 1)

Всі ми навчаємось на своїх помилках та досвіді, і батьківство – не виняток.

Насправді, у більшості випадків батьківство базується на методі спроб та помилок. Адже для тих, хто став батьками вперше, будь-який досвід пов'язаний із появою малюка – новий. Ми багато чого вчимося і до багато чого зовсім не готові (скільки статей і книг не прочитай).

Готуємося до батьківства: 16 порад майбутньому татові

Чи намагаєтеся ви до сих пір впоратися з шоком, чи чекали цього моменту вже кілька років, новина про те, що ви станете татом – це переломний момент в житті. Це нормально, якщо у вас змішані почуття, а вірніше – цілий вінегрет емоцій (від чистої радості до відвертого жаху), навіть якщо ви завжди хотіли дитину.

Що робити, якщо дитині не подобається новий партнер одного з батьків?

Діти страждають від розлучення відразу ж, та згодом вони все ж таки пристосовуються. Проте, коли один із батьків повторно вступає у стосунки та шлюб, дитина знову може відчувати низку болючих емоцій, з якими їй знову доведеться впоратися. Навіть якщо новий партнер одного з батьків справді гарний у своїй ролі, чадо може цього не бачити (принаймні, не одразу).

Сучасні татусі сильніше залучені у життя своїх малюків, ніж попередні покоління

Така тенденція може мати дуже позитивний ефект синергії: сім'я стає ще згуртованішою, батьки відчувають набагато менше стресу і з ще більшим задоволенням вирощують свою малечу.

Чим «загрожує» відсутність романтики у стосунках, і як її повернути? (частина 2)

Що робити, якщо немає романтики у стосунках?

По-перше, відсутність романтики у стосунках не говорить про те, що вони погані. Ваш чоловік може бути чудовим коханцем, батьком і вашим найкращим другом. А по-друге, якщо романтики більше немає, це не означає, що її не можна повернути. Що ж можна зробити?

Як бабусям і дідусям активніше брати участь у житті своїх онуків?

Ваші бабусі-дідусі напевно люблять побалувати малюка іграшками, солодощами і увагою... але цим же вони можуть негативно впливати на виховання дитини.

Це вічна проблема – бабусі й дідусі балують онуків (наприклад, дозволяючи їм їсти солодощі перед їжею). Та в сучасних умовах все змінюється, і батьки мами або тата стають справжніми помічниками у вихованні та розвитку дитини. Хочете, щоб бабусі-дідусі активніше брали участь в житті дитини і робили це з користю для малюка? Наші поради стануть вам у нагоді.

Чим «загрожує» відсутність романтики у стосунках, і як її повернути? (частина 1)

Кожна дівчина і жінка може годинами мріяти про романтичного принца, який дарував би квіти, водив на романтичні вечері, шепотів усілякі приємності на вушко і т.д. Але часто виявляється так, що у відносинах, коли цукерково-букетний період пройдено (і тим більше після весілля, появи дітей), вся романтика чоловіка зводиться до того, щоб випити разом пива перед телевізором. Звучить навіть кумедно, але такий стан справ може серйозно позначатися на стосунках.

Як навчитися отримувати задоволення від виснажливої ролі батьків (частина 2)

Вчимося насолоджуватися роллю батьків

Незважаючи на всі докази того, що батьківство – це важко психологічно, також доведено, що воно дарує почуття задоволення, яке важко перевершити. Деякі моменти, коли малюк мило по-своєму вимовляє слово, яке йому не дається, або коли він співає щось своє під час малювання, справді важливі. На них потрібно звертати увагу, адже вони мають величезний вплив на те, як батьки почуваються у своїй ролі, наскільки вони щасливі.

Як навчитися отримувати задоволення від виснажливої ролі батьків (частина 1)

Коли ми дивимося на рекламні ролики підгузків (і, можливо, на якусь «зразкову» маму на ігровому майданчику), складається враження, що батьківство – це найблаженніший досвід і єдине справжнє щастя, яке може статися з нами. Наче воно наповнене дитячими посмішками, перемогами у шкільних конкурсах та прекрасними новими досягненнями, якими малюк просто тішить регулярно.

Працююча чи домашня мама – що краще для дитини?

Деякі мами вирішують залишитися вдома та взяти на себе традиційну роль господині та, власне, мами. Інші ж прагнуть не закидати свою кар'єру й жити повним життям. Та вибираючи між цими двома варіантами, жінка не може думати тільки про себе, вирішальним фактором стає те, що краще для дитини.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас