Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Сiм´я

Після народження дитини починається складний і цікавий період. У батьків з’являються нові обов’язки і справи. Виникають труднощі. Наші статті допоможуть вам впоратися з такими нововведеннями і отримувати тільки радість від батьківства.

Календар розвитку дитини. Третій місяць

На третьому місяці життя малюка емоційний, так само як і фізичний розвиток дитини йде семимильними кроками. Буквально щодня ваш малюк підносить сюрпризи і ви помічаєте щось нове і цікаве. Він вже став повертати головку, проводжаючи поглядом маму, ось намагається схопити іграшку, що висить, а ось, лежачи на животі, підвів не тільки головку, але і плечі...

Календар розвитку дитини. Другий місяць

На початку другого місяця життя здорова дитина зазвичай вже вміє зосереджувати погляд на одному предметі, посміхатися у відповідь, гулити, добре піднімає голову і утримує її в вертикальному положенні, а також багато іншого.

Кар´єра після декрету: чи обов´язково вибирати між роботою і дитиною?

Багато написано про щасливе батьківство, про виховання дітей і сенс материнства. Але через деякий час після того, як молода мама звикає бути мамою, вона стикається з питанням: як декрет вплинув на її кар´єру?

Календар розвитку дитини. Перший місяць

Малюк народився. Він ще такий маленький і беззахисний, вимагає до себе особливого підходу й багато уваги. Що ми можемо очікувати від нього протягом першого місяця його життя?

Коли один з подружжя не готовий стати батьком

Можливо, ви ніколи раніше не піднімали питання про дітей. Або ви говорили, що хочете дітей, але коли-небудь потім, у невизначеному майбутньому. А може бути, ви навіть домовилися, що перша дитина у вас буде в 25 (30, 35) років. Але тепер один з вас готовий рухатися далі, а інший не так в собі впевнений.

Найкраща різниця у віці між дітьми

Діти і різниця в їхньому віці

Незабаром після того, як малюкам у дитячому садочку, куди ходить моя дочка Мірабелла, виповнився рік, кілька матусь перестали втрачати свою вагу і почали знову набирати її. Одна за одною жінки стали повідомляти, що чекають на другу дитину, інші ж почали дивуватися: «Чи не дуже скоро вони зважилися на поповнення? А якщо не зараз, то коли?» Загалом, одні з нас зважилися на серйозний крок, а інші намагалися вирахувати найбільш вдалий час.

Переїжджаємо на нове місце - як це зробити найменш болісно для дитини

Чому переїзд - це потрясіння для дитини?

Рішення про переїзд на нове місце проживання - це велика подія для всієї родини. Але якщо дорослі зазвичай зосереджені на практичних питаннях, то дитина буде думати про всі втрати, які спричинить за собою переїзд. Це може бути втрата друзів і спокійного і звичного оточення. Рішення переїжджати, врешті-решт, приймається дорослими, і дитина відчуває себе безпорадною, так як вона не може, та й не повинна, якось вплинути на це рішення.

В який час народжуються найздоровіші діти?

Споконвіку на Русі жінки вагітніли восени, а народжували пізно навесні або влітку. Час весіль припадав на жовтень. Це було пов´язано з релігійними традиціями і сезоном польових робіт. Якраз у вересні закінчувалася пора збирання врожаю, і селянинові можна було відпочити. А як відомо, в полях працювали всі - і чоловіки, і жінки. Неважко зрозуміти, як це позначалося на здоров´ї дітей, яких з раннього віку гартували і привчали до праці.

Зарплата вашого малюка

Що призначено матерям і дітям по закону? Види грошових допомог і необхідні документи для їх отримання.

Держава «краде» гроші у молодих мам

Батьки, які перебувають у декреті, стверджують, що держава не доплачує їм 70% від належної матеріальної допомоги - 130 грн на місяць замість передбачених за законом 557 грн.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас